10 Cloverfield Lane

Copyright.UIP

Hvis du tænder på gys, spænding og mystery skal 10 Cloverfield Lane nok få dine tænder til at løbe i vand.  

Hvis du kender J.J. Abrams som producer og showrunner, ved du at han står bag titler som ’Cloverfield’ og ’Lost’. Med det i baghovedet behøver du ikke at vide noget om filmens handling, før den får lov til, at udspille sig foran dig i biografens mørke. Hvis du derimod ikke kender de ovennævnte titler, skal du være varsom med at undersøge, hvad filmen handler om, da selv små spoilere kan ødelægge den fornøjelse, det er at se ’10 Cloverfield Lane’. Jeg har i hver fald ikke tænkt mig at spoile den for dig, men en advarsel vil jeg dog gerne komme med. Du skal vide, at du kommer til, at se en film, hvor der er risiko for at du holder dig for øjnene, kommer til at hoppe i sædet og måske taber underkæben. Ikke fordi ’10 Cloverfield Lane’ er proppet med jump scares, men den er creepy, atmosfæren er intens og det bliver til tider uhyggeligt.

De tre hovedkarakter bliver henholdsvis spillet af Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr. og John Goodman. De to førstnævnte spiller deres roller godt, men John Goodman er i topform og hans karakter skal nok sikre sig, at din nattesøvn bliver urolig. For nørderne kan jeg yderligere afsløre, at Bradley Cooper også har en lille rolle i filmen, men hvilken må være et mysterium i selv løser.

’10 Cloverfield Lane’ er af den type genrefilm, jeg længe har savnet at se noget fra. Den føles næsten som noget, der kunne have været et forlænget afsnit af den gamle tv-serie ’The Twilight Zone’. Derudover er det også rart at gå i biografen og se en film, der kun varer en time og fyre minutter. Især i en tid, hvor biografaktuelle genrefilm ofte har en længde på over de to timer.