Hitchcock Up! … Årets Crazy Christmas Cabaret.

Hvert år indtager Crazy Christmas Cabaret, med engelske Vivienne McKee i front, Glassalen i Tivoli og indbyder til et uformelt, smålummert og forrygende show med fjas og spas på en sprogligt sprudlende kombination af mest engelsk og en del danglish. Årets kabaret er en jubilæumskabaret – det er i år 30 år siden Vivienne McKee opsatte den første forestilling Jack and the Beanstalk og i årenes løb har konceptet udviklet sig til det crazy format faste gængere (og dem er der rigtig mange af) kender og holder af.

I anledning af jubilæet, og den i tiden store interesse for alt hvad der har med 1950’erne at gøre, er McKee forhippet på at gå nye veje med kabareten: et ukendt filmmanuskript af Hitchcock – The Psycho Birds Who Flew Too Much – er dukket op og skal nu filmatiseres/opsættes for publikum. McKees normalt trofaste ensemble er ikke helt tilfredse med beslutningen og vil hellere levere et traditionelt show, så intriger og skjulte dagsordener overtager snart det hele. Det bliver en regulær ”cock-up”, som de siger på engelsk når det går helt galt – og her er showets titel også undfanget: Hitchcock Up!

Et vist kendskab til nogle af Hitchcocks film vil kun gøre fornøjelsen større, i flæng nævnes lige Marnie, Fuglene og Menneskejagt, men det er ikke altafgørende for et godt udbytte af årets CCC. Andrew Jeffers, som er en trind herre, har traditionen tro de mest vanvittige (drag)kostumer på, når han ikke lige spiller Hitchcock himself, og David Bateson og Bennet Thorpe lægger solid komik i deres mange roller – især en øm scene mellem nogle af kabaretens faste typer Hansi von Hinten og Kommandant von Grossbagel, er virkelig morsom. En kabaret er intet uden sang og dans, og i år er det Julie Steincke og Henrik Lund der bærer begge dele til ug kryds og slange, godt bakket op af resten af holdet.

 

Faste Crazy Christmas Cabaret fans behøver hverken incitament eller gode anmeldelser til at finde vej til forestillingen som i år kører fra 9. november – 12. januar 2013 – for dem er det en god blanding af kult og tradition at dukke op når mørket for alvor indtager København. Men for de mange CCC jomfruer derude er der kun gode grunde til at tage et par timer ud af kalenderen og få masseret lattermusklerne igennem. Det giver ikke bare varmen, men skulle også være sundt for sjælen.

 

Crazy Christmas Cabaret er en fornøjelse hver gang og i år er den for de filminteresserede 5-stjernet.