2 Guns

I 2013 medvirker Mark Wahlberg i tre film der har premiere i Danmark. To af dem, Broken City og Pain & Gain, har haft deres gang i biograferne, uden nogen af dem, eller Wahlbergs præstationer, brændte sig fast i denne anmelders bevidsthed. Denzel Washington var senest aktuel med Flight, men på hans præstationer er der i reglen ikke noget at udsætte. Wahlbergs seneste bedrifter taget i betragtning, var det derfor med en hvis gru, anmelderen satte sig i biografsædet for at se 2 Guns.

Robert Trench (Washington) og Michel Stig (Wahlberg) røver sammen en bank, og til deres store forbløffelse, slipper de af sted med 43 millioner dollars. De gør holdt i ørkenen, men kan ikke rigtig finde glæde for deres tyvekoster. Både Trench og Stig afslører nemlig sig selv som værende undercover, henholdsvis for narkopolitiet og militæret. Begge havde til formål at infiltrere en mexicansk narkobaron, men i stedet for at arbejde sammen, følger Stig sine ordrer, og skyder Trench i skulderen før han forlader ham.

Da Trench og Stig vender tilbage til deres respektive arbejdspladser, vil ingen kendes ved dem, og der går dog ikke lang tid, førend de begge to må se sig jagtet af en bande, der vil have deres millioner tilbage. Banden bruger så usandsynligt hårdhændede metoder, at Trench og Stig ikke har en chance imod dem på egen hånd, så efter maskefaldet arbejder de forsøgsvis sammen. Banden viser sig at være fra CIA der er i lommen på narkobaronen, så duoen skal tage sig sammen, hvis den både skal overvinde Mexicos største narkohandler og CIA’s udsending.

Ligesom i The Heat, er det meget modvilligt, de to hovedkarakterer samarbejder, og som i samme film er makkerparret velsammensat. Snappy Wahlberg med den rappe replik er en god konstellation til Washington, der som så ofte før spiller fåmælt, men med velsmurt tunge, når situationen kræver det. Hvor The Heat var præget af Sandra Bullocks sorte og underspillede humor, er attituden i 2 Guns domineret af tunge i kind-morskaben, og Wahlbergs fallosfiksering fra Boogie Nights har ikke sluppet ham.

2 Guns er en veldrejet action-komedie med Wahlberg og Washington i topform. Filmens mangel på realitetssans er overflødig når duoen Trench/Stig fungerer så godt, som den gør, og når skudduellerne og action-sekvenserne er så frekvente, som de er.
Heldigvis var der ingen grund til at gru for 2 Guns. Uden plotmæssige overraskelser underholder filmen, så hvis du ikke kunne lide Broken City eller Pain & Gain, vil du helt sikkert synes om 2 Guns.