About Last Night

I en tid hvor remakes af gamle actionklassikere bliver sprøjtet ud på samlebånd, kan romcom-genren selvfølgelig ikke stå udenfor. Med ’About Last Night’ giver instruktør Steve Pink sit bud på den perfekte date-film med en genindspilning af Edward Zwicks film fra 1986.

Remake af 80’er romcom

I 1986-udgaven møder vi singlefyrene Danny (Rob Lowe) og Bernie (James Belushi) og deres kvindelige modstykker Debbie (Demi Moore) og Joan (Elizabeth Perkins) og følger op- og nedturene i deres respektive kærlighedsliv i 1980’ernes Chicago. I den opdaterede 2014-version er historien rykket til den hippe del af Los Angeles, og castet er også anderledes, idet de fire hovedpersoner alle er afroamerikanske. Men historien og nogle af dialogerne er de samme.

Danny (Michael Ealy) og Bernie (Kevin Hart) er kollegaer og venner. Hvor Danny er den tænksomme og afdæmpede type, som plejer sårene efter et gammelt forlist forhold, er Bernie hans speedsnakkende diametrale modsætning. På vej til en dobbeltdate praler Bernie i malende vendinger om sin seneste scoring og udelader ingen detaljer. Scoringen Joan (Regina Hall) som Bernie har omtalt så malerisk har taget sin veninde Debbie (Joy Bryant) med på daten. Bernie og Joan forsætter deres lidenskabelige pingpong fra tidligere, og Danny og Debbie sidder tilbage som de efterladte og kedelige venner. Helt kedelige er de dog ikke. For Danny og Debbie ender også i samme seng den aften. Engangsknald er ellers ikke hverdagskost for de to, men da det sker igen, bliver de begge nødt til at tage stilling til fremtiden.

Intet nyt på tapetet

Med 1980’ernes utallige romantiske komedier in mente, kan det virke sært, at det lige er ’About Last Night’, der her genindspilles. Producer Will Packer fortæller: ”(…) det er en film med en lang række forskellige niveauer og dybder; den lægger ud med den indledende parringsleg og udforskning af hinandens (næsten) inderste hemmeligheder og søger videre mod de forudfattede forestillinger, misforståelserne og de små kommunikationsforskelle, der alle lever lige under overfladen (…)”. Packer har på sin vis ret, men det er altså ikke nogen ny opskrift. ’About Last Night’ er uhyggeligt forudsigelig, og dilemmaerne har man set utallige gange før – om end de er lige så aktuelle i dag som i 1980’erne. I forhold til 1986-versionen, er der i den nye version mere fokus på den kvindelige side af historien, hvilket giver en ny dimension. Men den helt store forandring er den mere eksplicitte sexsnak og den ligefremme humor, som gør den nye version mere underholdende.

Med en god mængde af komiske indslag, lidenskabelig tiltrækning, bizar sex og romantisk drama, har ’About Last Night’ alt hvad der skal til for at blive en god romantisk komedie. Men ’About Last Night’ bringer intet nyt til genren. Kevin Hart er sjov, som han plejer, og filmen fungerer bedst når Regina Hall og han slippes løs overfor hinanden. Retorikken i deres mundhuggeri når nye højder inden for tilsvininger, og det medfører ganske vist en del sjove scener, men det rokker ikke ved det samlede indtryk. ’About Last Night’ egner sig bedre til sofahygge med lørdagsslik og popcorn end til en date i biografen.