Battleship – Premiere 12/4/12

Med et ikke særlig originalt udgangspunkt i brætspillet Battleship eller sænke slagskibe, som det så mundret kom til at hedde på dansk, serveres endnu en film om den dag, da rumvæsener kom til jorden med fjendtlige intentioner. Det er der kommet en så larmende eksplosionsfilm ud af at selv Michael Bay må føle sig overgået.

Hader du når skuespillere i film hele tiden snakker?! Og hader du når handlingen hele tiden tager nogle uventede drejninger, så du hele tiden skal tænke over, hvad der nu kommer til at ske?! Og er du træt af at de fleste film aldrig rigtig har nok eksplosioner, og når de så endelig har, så er de for små og ærligt talt totalt skuffende!? Så had ikke mere, for nu har Battleship præmiere i de danske biografer, og den skal nok få enhver rask dreng til at strutte af adrenalin i ly af den ørerivende regn af lydbølger fra de tæt på utællelige mange detonationer filmen byder på!

På ingen tid har Taylor Kitsch markeret sig som hårdtslående actionhelt. Først som den langhårede militærmand og marsfrelser i John Carter, og nu i Battleship spiller han roden Alex Hopper, der på trods af mange talenter og en militærbror(spillet af Alexander Skarsgaård), som prøver at tale ham til fornuft ved filmens start, går sine egne veje. Hvilket selvfølgelig indbefatter et indbrud i en kiosk fordi den blonde skønhed(og Alex senere kæreste) Samantha(Brooklyn Decker), er sulten efter en burrito med kylling. At hun så er datter af flådens øverstkommanderende Admiral Shane(Liam Neeson), gør ikke tingene nemmere for hverken Alex eller broren, men det får i hvert fald Alex til at søge ind i flåden.

Et par år senere er det meste af verdens flåde samlet til en fredelig øvelse, selvom det er småt med freden mellem Alex og hans japanske kollega(Tadanobu Asano), da denne i en fodboldkamp ´kommer´ til at sparke ham i hovedet.  Samtidig skal Alex tage sig sammen til at spørge sin øverstbefalende, Samanthas far om lov til at gifte sig med hende. Alt imens er en lille gruppe af rumskibe på vej imod jorden, som et svar på det signal, der ved filmens start er blevet sendt ud i verdensrummet, og takket være en forskernørds henkastede kommentarer til en kollega, hvor han sammenligner en mulig kontakt mellem jordboer og rumvæsner, som indianernes møde med den hvide mand, ved vi at rumvæsnernes intentioner ikke er af venlig karakter. De lander midt i flådeøvelsen, og så er der ellers bare om at surre sig fast til biografrækken inden flodbølgen af actionbrag rammer alt og alle!

Battleship er en film man meget nemt kan hade, og det endda af mange forskellige årsager. Man kan hade den for dens nærmest propagandistiske fremstilling af den amerikanske flåde. Det er sjælden set så konsekvent siden Tom Cruise og hans wingman i Top gun vandt PR-krigen tilbage i ´80erne. Man kan også hurtigt få nok af den amerikanske konservative moral som filmen er bærer af, hvor hovedbestanddelen af filmens plot går på om hvorvidt vores helt kan få svigerfarens tilladelse til giftermål. Og endelig lugter det fælt væk af pengemageri når sangeren Rihanna har en birolle som sej shewolf blandt de hårde bådsdrenge.  Filmen er et larmende skrummel bevidst kalkuleret til den laveste fællesnævner hos teenagepublikummet, men på trods af alle disse velfriserede intellektuelle forbehold, så rammer filmens flotte effekter, hurtigt klippede og lydmæssigt højt belagte actionscener stadigvæk lige i plet! Kort sagt så er Battleship svært fordummende action på den superfede måde!

Fotos: UIP

 

–          Nicolai Meldgaard Eskesen