Baywatch

Pump, pump. Jern, Jern. Boobs, boobs. Action, action. Pump, pump.

Muskler! Zac Efron er en two time OL-medaljevindende one man army, der tror, han kan slippe for fængsel ved at solbade på Emerald Bay som livvagt i – the Baywatch. Muskler! Dwayne ”the Rock” Johnson har andre planer. Det sagnomspundne muskelbundt accepterer ikke bare sådan nye rekrutter, selvom de har to guldmedaljer i svømning. Efron må tage testen som alle andre og vise, at han er klar til at redde liv og bekæmpe kriminalitet.

Bryster! Der er tre kvinder på Baywatch-holdet, som tilsammen ikke ville kunne opstøve nok personlighed til at beslutte, hvad de skulle have til morgenmad. De synes alle sammen at vi skal gøre som The Rock siger, og så har de hver en mandlig kærlighedsinteresse på holdet. Nørd! Det efterlader os med én mand, som af en eller anden grund også er på holdet. ”Løjtnanten [The Rock] ser noget i dig”, fortæller en af de personlighedsløse piger til den overvægtige, ucharmerende computernørd, som primært har valgt være med på holdet, fordi han synes, at en af de tre kvinder er lækker.

Bryster! Stoffer! Eksplosioner! Den store superskurk i ’Baywatch’ er en boligspekulerende, narkosmuglende rigkvinde, der har en ondskabsfuld plan. Hun vil opkøbe Emerald Bay for at gøre den til en privat strand! For at opnå det er hun villig til at bestikke, snyde og dræbe sig vej til magt over de lokale politikere såvel som de lokale virksomhedsejere. Det er en genial plan, som ville være lykkes, hvis det ikke var for et lille hold, der mener, at bekæmpelsen i lige så høj grad er deres ansvar, som det er politiets.

Mindre meta, mere mand
Det er da meget sjovt, når skurken siger, at hun ikke er en Bond-skurk – endnu. Det er også sjovt, at The Rock har et billede af sin mentor, David Hasselhoff. Det er skide sjovt, da en politimand forsøger at forklare The Rock at det ikke er hans arbejde at bekæmpe kriminalitet. ’Baywatch’ er sjovest, når den er på sit dummeste og mest selvbevidste, men desværre når den ikke derop en særlig stor del af tiden. Man skal så mange grueligt onde scener igennem, hvor filmens humor vitterligt kan reduceres til ”ej, hans tissemand sidder fast i noget!” eller ”wow, hendes bryster er da helt umulige at lade være med at kigge på!”, og den bliver sgu gammel meget hurtigt.

‘Deadpool’ og ’21 Jump Street’ har startet en trend. Selvom de to film er velfungerende, har de affødt en idé om, at en film kan være ekstremt dum og doven, så længe den er selvbevidst.  ’Baywatch’ viser meget tydeligt, at der skal mere til. Hele filmen virker lidt uinspireret og ligegyldig til trods for at de fleste kender kildematerialet. Det hele går op i løst sammenhængende plotpunkter, som primært holdes sammen af Dwayne Johnsons benhårde abs og Alexandra Daddarios bryster. På den anden side er det vel netop en genskabelse af hvad den originale tv-serie havde at byde på.