Blixa Bargeld kickstarter CPH:PIX

På lørdag er der mulighed for at opleve en ægte kult-legende, når den tyske multikunstner Blixa Bargeld lægger vejen forbi Gasværket her i byen.
Bargeld optræder med sit show “Rede/Speech”. I følge pressemeddelelsen fra CPH:PIX, vil publikum blive “vidner til en metamorfose af sætninger, ord, lyde og stavelser”. Hvad så det lige betyder er et godt spørgsmål, men taget Blixa Bargelds fantastiske fortid i betragtning, tror jeg det er værd at forsøge at finde ud af.

Blixa Bargeld er den ledende skikkelse i det hyper-eksperimenterende støjsymfoni-orkester, Einsturzende Neubauten. Deres storhedstid var i 80’erne med plader som Halber Mensch og Haus der lüge, men bandet spiller den dag i dag.
Ligeledes berømt er Bargeld for at have været guitarist i Nick Cave’s The Bad Seeds siden starten i 1983. Derudover har han skrevet en del filmmusik, og har enddog en rolle i (den i øvrigt elendige) The Mummy. Det er ham, der siger mumiens lyde.

Billetter osv. kan findes på CPH:PIX– og denne lille forsmag på “Rede/Speech” vidner om hvilken vidunderlig opfindelse internettet er.

Solokoncerten med Blixa Bargeld er et blandt flere arrangementer, der skal sætte fut i det kunstneriske fejemøg inden CPH:PIX for alvor starter den 16. april. Et af de andre spændende arrangementer i tiden op til, er foredraget med John Waters, den utrolig underholde mand bag aldeles vanvittige film som “Mondo Trasho”, “Pink Flamingos” og “Hairspray”