Blog #1: Istanbul Film Festival 2014

Store som små festivaler – Nosferatu er på pletten og i disse dage kan du foruden PIX følge med, når turen går til Tyrkiet, hvor Istanbul Film Festival løber af stablen fra den 5.-20. april!

Festivalen er den 33. af sin slags og samtidig den første og ældste internationale filmfestival i Tyrkiet med omkring 150.000 besøgende hvert år. Her er det hverken bjørne, palmer eller en flot fyr ved navn Oscar, der er på højkant i den internationale konkurrence – nej, det er noget tyrkerne utvivlsomt elsker at pryde med, nemlig en tulipan. Og så endda en gylden en af slags (Golden Tulip).

De over 200 film på programmet fordeler sig på i alt 23 forskellige kategorier med diversitet i overskrifterne som fx. “Human Rights in Cinema Competition”, “New Visions”, “Turkish Cinema 2013-2014”, “What a pair” og “Where are you my love?”. Repertoiret byder på spritnye tyrkiske og internationale film, men kredser ligeså vel om gamle klassikere og nylige Academy Award-vindere. De to kommende uger byder festivalen også på særevents som paneldebatter, workshops og masterclasses. Præsidenten for den internationale jury, iranske Asghar Farhadi (A Seperation) afholder for eksempel en masterclass, som Nosferatu ikke vil gå glip af!

Der er god grund til at følge med på bloggen og lyt for guds skyld til månedens Nosferatu-programmer, som vil blive krydret med lyden af eksotiske mineretter og sprøde filmkyndige interview-stemmer.