Californication – sæson 4 DVD-premiere

Variationen i det de amerikanske TV stationer sender ud har aldrig virket større end den gør i dag, og hvor resten af verden inklusiv filmbranchen råber krise, er kvaliteten og mængden af gode skuespillere her taget til. Således også i sæd(e)lighedskomedien Californication, der i sin 4. sæson, som netop nu kommer ud på DVD, går tilbage til det filmiske udgangspunkt første sæson omhandlede; forfatteren Hank Moodys problemer i branchen, med livet og ikke mindst det modsatte køn.

Denne annmelder har lige siden kæresten omtalte Californication som: ”Sex and the City for mænd” haft et fuldbyrdet lyst/skyld kompleks overfor serien, der svinger fra profan drengerøvhumor, pinlige optrin og selvironisk selverkendelse. Alt sammen garneret med sex, nøgenhed og bandeord i rigelige mængder! Men for de af læserne som ikke kender til Hank, Charlie, Marsey og Karen kræver indgangen til sæson fire et lille resume(som man da også får i starten af afsnit 1). Vi efterlod Hank(David Duchovny) i afslutningen på 3. sæson ved, at han anholdes for et overfald, umiddelbart efter at have fortalt sin kone Karen(Natascha McElhorne) om sit fatale fejltrin tilbage fra sæson 1 med den mindreårige Mia(Madeline Zima), som viste sig at være datter til den mand, Karen var ved gifte sig. Således starter denne sæson med at Hank modtages af hans agent Charlie(Evan Handler), da han kommer ud af fængslet og skal forholde sig til, at han måske har mistet Karen for altid og dermed også hans elskede datter Becca(Madeline Martin) samtidig med at han sammen med den ambitiøse, men også ganske sexede advokat Abby(Carla Gugino) skal bevise sin uskyld om hvorvidt han dengang vidste at Mia var mindreårig.
Samtidig med Hanks besværligheder og eskapader, følger vi Charlies forhold til Marcy(Pamela Adlon), som i slutningen af 3. sæson gjorde en ende på deres forhold ved at underskrive skilsmissepapirerne. Det rammer Charlie hårdt, da han var begyndt at tro på at de kunne finde sammen igen. Dog ikke hårdere end at han på typisk manddummelig vis beslutter sig for, at vejen til at finde kvinden i sit liv findes ved at få antallet han har været i seng med rykket fra 11 op til over 100. En plan der sæsonen igennem får ham ud i mere end en prekær situation.
Som om Hank og Charlie ikke har nok at slås med dumper et tilbud fra et filmselskab ned i skødet på dem. De vil filmatisere grunden til hele miseren mellem Karen og Hank; bogen Fucking & Punching som Mia stjal fra Hank og udgav i sit eget navn. Nu da det er kommet frem at den rigtige forfatter er Hank, er kontroversen stor nok til at blive filmatiseret. Hermed vender serien på visse punkter tilbage til udgangspunktet fra første sæson; nemlig livet og ikke mindst døden i filmbranchen. Det fører til uhyrligt morsomme(og fjollede) scener, som da Hank, Charlie og deres producer Stu(Stephen Tobolowski) i afsnittet Monkey Buisness er til privatfest hos den excentriske mangemillionær Zig (Fisher Stevens). En fest der ender med et trekantsdrama mellem Charlie, den ene af Zigs koner(som for resten er søskende) og hans kæleabe! Andre morsomme scener involverer de to skuespillere der skal spille henholdsvis Karen og Hank, hvor specielt Rob Lowe, som den halgale Eddie Nero gør tykt grin med Method-acting, og via sin fremtoning mere end bare ligner en meget kendt hollywoodstjerne host…Brad Pitt…host!

Om Hank endnu en gang får klaret skærene og finder tilbage til Karen, må læseren selv finde frem til ved at anskaffe sig sæson 4, som udover alle afsnittene også indeholder små interview mellem skuespillerne, Cali-fan-ication, hvor holdet svarer på fanspørgsmål, samt en underholdende dagbog af den famøse abe(fra afsnit 4) og dens oplevelser under optagelserne.

Alt i alt er sæson 4 af Californication en tilbagevenden til det som gjorde serien værd at se i starten. Den velturnerede drengerøvshumor garneret med lidt weltsmertz, dyb ironisering over Hollywoodlivet i filmbranchen toppet med de efterhånden klassiske Hank Moody oneliners(You say you have great tits, and I most certainly concur, but that ass of yours is no slouch either) og en godt afrundet historie, gør afgjort den 4. sæson af Californication til den bedste i rækken! Man glæder/frygter allerede hvad den stakkels Hank får rodet sig ud i sæson 5. Men det er en anden historie…

Foto: Showtime