CPH:DOX:BLOG – Blev jeg så klogere

Dato: 31.03.19
CPH:DOX 2019 er ved at være slut.
Vinderne i de fem forskellige kategorier er fundet og det var absolut ingen af dem som jeg havde set. Jeg gad godt at vide hvem der sidder og vurdere og bestemmer vinderne? Til Berlinalen var der en kategori hvor publikum kunne stemme. Så fik vi stukket stemmesedler i hånden efter filmene til den kategori var slut. Det var smart og usmart på samme tid. Nåh, men næste år tror jeg, at jeg holder mig til én eller to kategorier og så får set alle film.

NORDIC:DOX er specielt en kategori som jeg vil dykke dybere i næste år. Jeg var meget imponeret over det danske bidrag. Der kan vi altså noget i Danmark. Q’s barbershop (Emil Langballe) skabte en hyggelig og humoristisk åbning til det ellers så berygtede Vollsmose. Skaterpigerne i Don’t give a fox (Kaspar Astrup Schröder) viste mig et lyserødt og stærkt univers om venskaber man vist skal være heldig for at opleve som hunkøn. Western arabs (Omar Shargawi) tog mig med ind i en lidt selvoptaget og aggressiv mands familie og univers som ligger lagt fra mit og alligevel minder om noget jeg kender.

Næste år vil jeg også stræbe mig på at komme til nogle af de arrangementer som DOX holder for filmbranchen. Specielt ”meetings” hvor forskellige filmfolk skal netværke, pitche ideer og få feedback. Den står øverst på listen til CPH:DOX:2020 

Materialismen længe leve
Jeg har stadig ting i min lejlighed. Faktisk er min nye lejlighed proppet med materialistiske ting så på den front er jeg ikke blevet påvirket af DOX, til gengæld har jeg nogle virkelig tankevækkende film i bagagen og nogle som jeg godt kunne have været foruden.

Jeg er taknemmelig og glad for alt det som lykkedes for mig. Jeg føler mig både mere lærd og at min verden er blevet bredere og mere dyb, hvilket må siges at være noget af en bedrift på så relativt kort tid.

Vi ses derude og tusind tak for denne gang.

Over and out
EvaLiva