Danmark holder lukket, men Netflix sover aldrig

Komikeren Hasan Minhaj rører på nutidens emner i sit standup show 'Patriot Act', som vender tilbage med nye afsnit i slutningen af måneden. Copyright: Netflix

Skoler, barer, biografer, lufthavne – med størstedelen af landet lukket af for resten af marts er hjemmekarantæne blevet den nye dagligdag. Heldigvis holder Netflix aldrig lukket.

Der er en stor chance for, at du læser den her artikel hjemmefra. Statsministeren besluttede nemlig at lukke det meste af landet ned i to uger for at mindske smitten af Corona-virus, noget som man nok ikke kan undgå at høre i om nyhederne.

Og selvom hjemmekarantænen tilsyneladende er det bedste tiltag i en situation som denne, så kan det være, at ventetiden til åbningen af institutionerne, muligheden for at rejse og events som Roskilde virker alt for lang.

Men du kan i den grad læne dig tilbage: Vi på Nosferatu har samlet en liste over kommende titler på Netflix, som du kan glæde dig til.

Gensyn med superhelten
DC’s superhelt ‘Black Lightning’ vender tilbage torsdag den 26. marts med sin tredje sæson. Serien leverer sand tegneserie-action og samfundskritik.

Og hvis du ikke kender til den, så er det den rette tid at indhente det tabte – ligesom DC’s Extended filmunivers, er ’Black Lightning’ del af Arrow-verse, hvor andre helte som The Flash, Supergirl, Batwoman og Green Arrow deler verden.

Copyright: Netflix

I dokumentarens es
Hvis du vil komme så virkelighedsnært som muligt, så kommer Netflix med dokumentarfilm som ’Crip Camp’. Her skildres historien om en revolutionerende sommerlejr, som gjorde en forskel for handicappede teenagere i 1970erne. Du kan streame den fra onsdag den 25. marts.

Netflix tilføjer også ’Trixie Mattel: Moving Parts’, som ser nærmere på sanger, drag queen og vinder af RuPaul’s Drag Race All Stars og hendes vej mod berømmelse. Du kan streame den fra fredag den 27. marts.

Copyright: Netflix

Inspireret af en sand historie
Skuespillerinden Octavia Spencer har medvirket i flere film baseret på virkelige hændelser, som ’The Help’ og ’Hidden Figures’. Førstnævnte vandt hun en Oscar for som bedste kvindelige birolle.

Fredag den 20. marts indtager hun hovedrollen som Madam C.J. Walker i miniserien ’Self Made’ om en pionér indenfor skønhed og hårpleje, som blev den første kvindelige, afroamerikanske millionær.

Og mandag den 23. marts byder Netflix på en lidt mere løst baseret krimi i form af serien ’Freud’, hvor psykoanalytikeren Sigmund Freud sætter sig for at opklare et mordmysterie i det sene 18oo-tals Wien.

Copyright: Netflix

Thriller i mange former
Hvis du er i humør til en mere ildevarslende stemning, har Netflix premiere på flere thrillerserier i de kommende dage.

To journalister sporer sig ind på et dobbeltmord i 80ernes Polen i ’The Mire’, en mand forsøger sig på en revolution i et klasserangeret fængsel i ’Platformen’, og hemmeligheder ser dagens lys, når en ny træner overtager cheerleaderholdet i ’Dare Me’.

Du kan streame dem henholdsvis onsdag den 25. marts og fredag den 20. marts.

Copyright: Netflix

Stå op med standup
Vi trænger måske alle sammen til at få lettet stemningen lidt. Stand-up indholdet på Netflix minder efterhånden om dét, der fandtes på HBO i 1980erne, og platformen er heldigvis i fuld gang med at udvide.

Hasan Minhaj behandler igen nutidens emner med humor i ’Patriot Act’ fra søndag den 29. marts, og fredag den 27. marts skaber en række kvindelige, indiske komikere underholdning uden omsvøb i ’Ladies Up’.

Og allerede fra torsdag den 19. marts kan du streame dramakomedieserien ’Feel Good’, om en standupkomikers liv med et nyt forhold og udfordringerne ved at være ædru, hvor Lisa Kudrow kan ses som hovedrollens mor.

Copyright: Netflix

Så der er på ingen måde grund til at kede sig, når du bliver hjemme – Roskilde Festival virker alt for langt væk, men dette er blot et udpluk af hvad streaming, der venter lige rundt om hjørnet.

Der findes også streaming på andre platforme.

For eksempel har Danmarks største filmbegivenhed CPH:DOX rejst sig som en fugl fra asken.

Følg Nosferatus dækning af dokumentarfilmsfestivallen fra hjemmekontorerne de næste dage fra 18.-29. marts.

Se Nosferatus CPH:DOX guide her:

TEST DIG SELV: Hvad skal du se til CPH:DOX?