Det bliver hot på ‘Cold Hawaii’, når fire unge venner flytter sammen

Copyright: Ritzau

Venskab, monogami og fortrydelsespiller. En pirrende serie, hvor vi følger to par, der sammen afprøver grænser. Men under de fugtige lagner gemmer der sig fundamentale dilemmaer, og snart er der ikke plads til at feje mere ind under madrassen.

Hendes hænder er placeret på hans hals, mens hun rider ham på bagsædet af en bil. På vej mod klimaks ringer telefonen. Det er Bjørn, som vil høre, om parret spiser skaldyr. Men hun rider videre. Et støn bliver til flere. Højere og højere til hun kommer.

Bilens passagerer er charmøren, Mads-Emil og kæresten, den umildbart forsigtige Simone. De er på vej mod Danmarks Cold Hawaii, Klitmøller. Her skal de bo sammen med nogle venner, så længe han skriver sit speciale. Husets frigjorte værtspar, Carla og Bjørn, skruer op for temperaturen i huset, samtidigt med at de forsøger at blive gravide.

Liderlig uden filter

Når karaktererne har sex på skærmen, føles det lidt som om, at det kunne være dig. Den kunstige porno er kasseret til fordel for en mere upoleret og naturlig variant. Ikke alle kvinder stønner højlydt ved en enkel berøring. Ikke alle klitter er lige nemme at mestre på Klitmøller, og det er helt okay.

Moralsk kompas på arbejde

Men serien kan mere, end bare at få det til at kilde. Karaktererne støder på udfordringer, der guider dit moralske pas mod både nord og syd. Hvad kan du som mand bestemme, hvis du ufrivilligt har gjort en kvinde gravid? Hvordan ser det optimale parforhold ud? Kan det være åbent?

Spørgsmålene danner ramme om et afgørende dilemma, der lister sig frem hen mod midten af serien. Desværre springer de en anelse for hurtigt over dilemmaet. Jeg synes med fordel, at man kunne udfolde det endnu mere.

En uforstyrret historie

I ‘Cold Hawaii’ giver de rolige og natursmukke omgivelser plads til at opleve karakterenes historie, uden at vi bliver forstyrret af unødig baggrundsstøj. Gennem deres historier får vi udleveret nøglen til deres følelseskamre, og det mærkes ret ægte.

Skuespillerne spiller langt hen ad vejen fremragende. Her er nøgleordene afbalanceret og autentisk. Dog kan deres performance i nogle scener føles lidt overdramatiseret eller forsimplet. I stedet for dårligt skuespil, bliver det i højere grad et udtryk for, hvor alsidige vi mennesker er, og hvor forskelligt vi tænker og reagerer og at nogle situationer kræver stærke reaktioner.

Trods den lidt letbenet overgang fra komplekst dilemma til fornøjet venskab, er serien anbefalelsesværdig. Jeg sad permanent med varme kinder og var underholdt. Serien er ung og liderlig, samtidigt med at den portrætterer essentielle dilemmaer, der udfordrer dit syn på livet.