Festivalblog: Stjernesøv i Toronto

Af Ditte Madvig Evald

En ugenkendelig Natalie Portman som den sorte svane i balletthrilleren Black Swan
En ugenkendelig Natalie Portman som den sorte svane i balletthrilleren Black Swan

TIFF er proppet med filmstjerner og store premierer og amerikanske film. Den film der nok har genereret størst buzz må være Black Swan af Darren Arnofsky (The Wrestler, The Fountain, Requiem for a Dream), som jeg på trods af lang tid i en lang kø, ikke har fået set endnu.

Den ældre, snart gifte kvinde, med sin unge tilbeder, Uma Thurman og Michael Angarano
Den ældre, snart gifte kvinde, med sin unge tilbeder, Uma Thurman og Michael Angarano

Til gengæld har jeg været til premiere komedien Ceremony, af debutanten Max Winkler. Ceremony er en film, der handler om en ung mand, Sam, der narrer sin bedste ven med en tur på landet for at forny deres venskab, men i virkeligheden tager de på landet for at crashe et bryllup. Sam har haft et forhold til bruden og forsøger at vinde hende tilbage. Filmen er utrolig godt fortalt, og man er virkelig godt underholdt fra start til slut. Cast og karakterer er helt perfekte, Michael Angarano (nok bedste kendt som Jacks søn fra Will og Grace) er overbevisende som en wannabe Holden Caulfield og forfatter der fuldstændig frygtløst

Ume Thurman, Michael Angarano, Jake M. Johnson og Lee Pace fra Ceremony, bemærk deres utilpasse positurer
Ume Thurman, Michael Angarano, Jake M. Johnson og Lee Pace fra Ceremony, bemærk deres utilpasse positurer

kaster sig ud i at vinde dejlige Uma Thurman tilbage fra en britisk dokumentarfilmoscarvinder (amerikanske Lee Pace, fra Pushing Dasies) mens vennen spillet af Reece Thompson naivt tror at alt er rent tilfælde. Efter visningen af filmen var der Q&A med instruktør og skuespillere, og det var interessant, at se hvordan Uma Thurman og de andre lignede en flok generte børnehavebørn der ikke rigtig viste hvor de skulle gøre af sig selv. Det er et af de øjeblikke, der kun kan opstå på en filmfestival, de største stjerner viser, at de også kun er mennesker som alle os andre.

En ung Bruce Springsteen

Der var også stor interesse omkring en speciel serie som TIFF har valgt at kalde Mavericks, og som den anden dag resulterede i meget lange køer inde i og udenfor det store nybyggede festivalhovedkvarter/biograf/filmbibliotek/filmudstilling Bell Lightbox, for her var det muligt for alle der var heldige nok til at sikre sig en billet, at opleve Edward Norton interview Bruce Springsteen. Bruce Springsteen er på festival fordi Thom Zimny har lavet en dokumentar om tilblivelsen af en af Springsteens store albums fra 70’erne, filmen hedder The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town.

Ja, stjernestøv er der nok af på TIFF, og det er ikke usandsynligt at støde på kendisserne udenfor den røde løber, Jennifer Garner har været på Starbucks og en del andre er blevet set i Torontos natteliv. Så TIFF er et godt sted at møde stjernerne, og nyde deres selskab, især på det store lærred.