Hotel Artemis

Med noirsk stemning og en finurlig præmis, har denne debut film stærke kvaliteter, der dog ender lidt som en halvbagt kartoffel.

Som filmelsker er action genren nok ikke min favorit, alligevel kan jeg sagtens sætte pris på god solid action, der har noget på hjerte og en interessant og sjov præmis. Her sætter ’Hotel Artemis’ sig imellem to stole.

En bidsk men skrøbelig Foster

Året er 2028, og stedet er Los Angeles. Dog ikke helt, som vi kender det. Byen er i forfald og man kan ikke stole på nogen. Den aldrende sygeplejeske Jean Thomas har opstartet et tophemmeligt hospital for kriminelle, kaldet Hotel Artemis, som man kun kan blive behandlet på, hvis man er betalende medlem. Her er der 2 ansatte, 5 værelser og få men strikse regler, bl.a. må patienterne ikke myrde hinanden. Men en nat bliver alle regler brudt, da bande-lederen og ejeren af hele byen, The Wolf King, ankommer.

Jodie Foster spiller sygeplejersken Mrs. Thomas med en super skarp make-up som fik mig til at tro, at Foster faktisk var blevet så gammel! Men det er ikke kun visuelt, hun fungerer. Foster formår også at virke troværdig som en iskold og skrap ældre dame, der har oplevet smerte, men som ikke finder sig i noget pis (undskyld mit franske).

Det er forfriskende at se en action thriller, hvor hovedrollen er en gammel dame, og ideen er interessant; Et hospitals-hotel for kriminelle med en lille rapkæftet kvinde og hendes Hulk-lignende hjælpesygeplejeske Everest (han lever op til navnet), og hvor vi næsten kun befinder os på én location, Enkelt og originalt.

Gå nu væk fra klichéerne

Dog stopper det originale der. Det er en klassisk dramatisk opbygning, hvor vi langsomt får små bider af information, som vi undres over, for at skabe dramatisk effekt og spænding og senere at få afsløringerne. Problemet er at filmen trods sit enkle plot ligger for mange plottråde ud, som den aldrig helt får løst eller får løst for klumset. Den vil for mange ting og til trods for et forholdsvist lille cast, så er der stadig for mange karakterer og konflikter med, som gør det ellers fine koncept lidt mudret.

Men selvom denne noir-lignende action film både er fyldt med at man kan skære lige igennem den, så var jeg egentlig ret godt underholdt. Actionscenerne fungerer ganske udmærket, og der er også flere gange, hvor denne ellers skeptiske anmelder trækkerk på smilebåndet. Derfor ligger den sig også et godt sted midt imellem, underholdende og sjov præmis, men også ret ligegyldig uden at have noget særligt på hjerte.

Foto: Scanbox Entertainment