Lovebirds

Tre københavner-piger bærer fint en dokumentar om deres venskab og evige forsøg på at få styr på rodet i deres liv.

Sus, Marline og Susana er alle 23-24-år og bor i København, hvor de jævnligt tager ud og fester sammen og ellers prøver at få deres respektive liv til at hænge sammen. Filmen omhandler først og fremmest Sus, der til sin egen overraskelse forelsker sig i en anden pige. Men denne har en kæreste, og Sus må sande, at hun er ulykkeligt forelsket, og hun forsøger at komme videre – bl. a. hjulpet af sine to veninder. Men Sus, Marline og Susanas venskab er heller ikke altid harmonisk.

Kærlighedskvaler i hipsterland
Én ting i filmen overskinner alt andet: De tre pigers charme. Specielt Sus og Marline, der får mest fokus, er ligeså kiksede og forvirrede som de er stilbevidste hipstere. At overvære samtalerne mellem veninderne er som at være blandt venner, eller i hvert fald personer man får lyst til at være venner med, da de både giver af sig selv og har humor. Filmen i sig selv er også charmerende, da den på sin egen måde er ret banal i forhold til de emner den tager op, men samtidig er dejlig uprætentiøs i dens skildring af tre unger kvinder, der ikke villigt vil opgive deres ungdom.

Ikke stram nok opbygning
’Lovebirds’ har masser af charme, men filmen er ikke helt skarp ift. at fortælle sin historie. Det er ikke klart defineret, hvad der egentlig er filmens kerne: Kærlighedsproblemer eller venskab? Et andet element der virker forvirrende er, at de tre piger bliver introducerede som hovedpersoner i starten, og så forsvinder Susana ud i en stor del af filmen. Der skulle have været truffet et mere konsekvent valg, omkring hvad fokus er i filmen, da man i sekvenser kommer i tvivl om, hvor filmen er på vej hen. Derudover er der lige lovlig mange stemningsbilleder af Dronning Louises Bro, hvilket virker som en kliché ift. at skabe en københavnsk hipsterstemning.

’Lovebirds’ bliver sendt på DR3 den 26. maj, hvilket er en passende platform for en film, der giver indblik i tre forvirrede og charmerende pigers liv i København.