Mini-guide til CPH PIX filmfestival

Hermed et par staldtips til dette års festival! Der er lidt for alle, meget for nogen. Vi ses i mørket.

For begyndere
Dyrk biograffælleskabet!

Ligesom at en koncert på en musikfestival ikke er det samme som en koncert på et spillested sker der noget når man går til filmfestival. Man mødes med andre, der dyrker deres darlings og har mulighed for at opdage, udleve og lære en masse.

Hvis jeg var helt ny i det her game, ville jeg tage ind og se nogle klassikere!

Fantastisk nok falder October The 3th i år på en wedensday – the day we wears pink og alle, der enten holder af eller aldrig har set den fabelagtige teenagefilm ‘Mean Girls’ fra 2004 kan onsdag d. 3 komme til ‘Mean Girls Night Out’ i CinemaxX. Der er noget særligt over at mødes om film, der strækker sig længere end lærredet – og det gør det her event.

‘Mean Girls Night Out’ – CinemaxX, Onsdag 3/10 kl 19.00

I disse tider hvor streaming er lige så populært som det er at lave store effektfyldte og flotte film opstår der hvad man kan kalde Chris-Nolan effekten: En film har én chance for at shine og det er på det store lærred akkompagneret af den store og intense lyd. Oplevelsen af store film bliver bare aldrig det samme på en 13’’ Macbook. Det gør pix noget ved når de viser Stanley Kubricks vanvittigt vigtige og flotte film ‘2001: A Space Odyssey’ i det storslåede IMAX format. Det er okay ikke at forstå hvad, der foregår, men læn dig tilbage, nyd billederne og tænk på at det er en film, der altså fejrer 50 års jubilæum i år!

‘2001: A Space Odyssey’ i IMAX – CinamaxX, hver dag indtil 10/10

 

For de let øvede
Søg mod øst!

Den japanske film ‘Shoplifters’ vandt guldpalmen i Cannes og om lidt har den kirgisiske film ‘Centaur’ premiere. Den blev første gang vist på Berlinalen i 2017 – samme år var ‘Mr. Long’ var med i hovedkonkurrencen. En film der kan skrive tre asiatiske lande på produktionen. Derfor er der al grund til at se mod øst til denne festival! Asien er der hvor det virkelig rykker for film, og derfor skal alle film fra det asiatiske kontinent have min varmeste anbefaling. Om ikke andet så bare for at lure hvad de har gang i derovre.

I den kinesiske ‘Long Day’s Journey Into Night’ bliver der leget med one-takes og neonlys, der i min optik altid er bemærkelsesværdigt når det kommer på lærred.

Japan spiller til gengæld ind med ‘Tokio Vampire Hotel’ om nogle vampyrer, der søger ly på et hotel der udvikler sig til et farverigt og festligt voldsorgie!

‘Long Day’s Journey Into Night’
28/9 – 18.45, Cinemateket
7/10 – 16.30, Cinemateket

‘Tokio Vampire Hotel’
29/9 – 21.30, Cinemateket
5/10 -19.00, Palads

For de fædrelandskære
Glæd dig!

Ingen dansk filmfestival uden danske talenter! Det her er deres mulighed for at få både branchens og publikums bevågenhed, helt uden at den politiske højrefløj har gjort særlige indgreb.

Tag en tur under byen i metrobyggeriet med den Super 16-uddannede instruktør Rasmus Kloster Bro i ‘Cutterhead’, der lader til at blive en kropslig og intens oplevelse. Han deltager i begge visninger så der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter filmen i ægte festivalstil.

‘Cutterhead’
28/9 – 19.30, Empire
3/10 – 20.00, Empire

Pix leverer også en storslået mulighed for ikke blot at dyrke vores instruktørtalenter, men også en hamrende dygtig ung skuespillerinde, der spiller store roller i to af programmets debutfilm. Victoria Carmen Sonne er fyldt med solidt potentiale og jeg glæder mig til at opleve hende udfolde sig, også selvom begge roller lader til at være temmelig seksualiserede.

Oplev hende i:

Neon Heart
2/10, 20.00 Empire

Holiday
29/9, 20.00, Empire
6/10, 17.30, Empire