Mission: Impossible – Fallout

Copyright: UIP

Hvem kan?! Tom Cruise kan! Med spurtende trin drøner Ethan Hunt for sjette gang igennem en hæsblæsende og medrivende thriller.

Mange kan sikkert nikke genkendende til, at mosters farlige kogebog aldrig rigtigt kommer i brug, fordi opskrifterne er så komplicerede og kræver ingredienser, der ikke er at finde i de danske supermarkeder. Derfor ender det tit med, at kogebogen samler støv på hylden, imens de samme nemme retter fortsat laves i køkkenet. For hvorfor afprøve nyt, når det gamle virker…

Navnet er Hunt, Ethan Hunt (Tom Cruise). Manden, der kan overleve alt, og jeg mener ALT! Nu er han tilbage. Helten, der gør, at vi alle kan sove trygt om natten. Helten, der ofrede kærligheden for verdenssikkerhedens skyld. Helten, der altid klarer selv de mest umulige opgaver.

To år efter, at Hunt fangede skurken Lane, står han overfor endnu en udfordring. En bunke skurkerester fra syndikatet vil lave tre atombomber og dræbe millioner af liv, og da Hunt ikke ville lade sin ven, gode gamle Luther (Ving Rhames), i stikken for at dø, går en mission galt. Ethan Hunt og hans team mister tre kugler plutonium, som modstanderne vil lave atombomberne med. Igen bliver det en kamp mod tiden, der insisterende stirrer Ethan Hunt direkte i øjnene.

Intet nyt under den mission impossibolske sol
Det er same old Ethan, og det er helt ok, for det virker. Igen benytter instruktøren (Christopher McQuarrie) de samme velkendte M:I (Mission Impossible) ingredienser og retten forbliver en klassiker.

Actionscenerne er eksekveret eminent, og Tom Cruise leverer til perfektion. Ikke på noget tidspunkt under de forskellige og ofte meget lange jagtscener ryger man ud af fortællingen. Denne film er action-packed på en måde, der får andre lignende film til at blegne. Lad os bare sige, at helikoptere har fået en hel ny badass vibe i denne anmelders univers.

Dialogen bliver lidt pastaen, som har fået for lang tid og måske ikke er til at skrive hjem om, men kemien blandt skuespillerne er ikke til at tage fejl af. De nyder virkelig at lave film sammen, hvilket blandt andet afsløres i komikkens timing.

Rejsefeber
Som chilien, der spicer tingene op, leverer Rebecca Ferguson i rollen som Ilsa en præstation, der burde få selv den hårdeste feminist op af stolen. Med vilde øje og flotte kampscener forbliver det stadig lidt sløret, hvorvidt hun er god eller ond, men en ting er sikkert: den kvinde har et par balls, som de fleste mænd kun drømmer om.

Umamien er tilføjet i form af seriøst lækre og smukke billeder. De forskellige locations er udnyttet sublimt og får selv den mest berejste og mætte tilskuer til at ville flyve afsted igen. Selv når situationerne er allermest vanvittige, forbliver æstetikken i top og man efterlades med følelsen af at have været verden rundt med Ethan Hunt.

Der var bestemt ikke brug for mosters nye kogebog i denne omgang, da ingredienserne med Tom Cruise og hans team stadig fungerer. Jeg har det med Mission Impossible, som jeg har det med Amos chokoladekage blanding. Den er lækker, den er nem og den lykkes hver gang. Og denne gang er ingen undtagelse.

Foto: Paramount Pictures