Mission Impossible – Ghost Protocol. Ude på DVD/Blu-ray 22/5 2012.

D. 22. maj udkom Mission Impossible – Ghost Protocol på DVD og Blu-ray. Filmen er den fjerde i rækken af action blockbuster film med Tom Cruise i rollen som agenten Ethan Hunt, der med forskellige crews løser den ene mere umulige opgave efter den anden med stor opfindsomhed og en udsøgt foragt for tikkende ure og apokalyptiske deadlines. Filmene er under et spækket med high tech spionudstyr – ikke mindst de berømte gummimasker hvormed en agent kan optræde som en anden virkelig person i filmen, men også et utal af diverse forfølgelses- og kampscener hvor den får alt hvad Hollywood kan trække – og det er ikke så lidt.

Den første film kom tilbage i 1996 og her 16 år senere er der stadig gods i fortællingen om de umulige missioner som generelt skal afværge verdensomspændende katastrofer. Med den konstante udvikling inden for teknologi i både filmens og virkelighedens verden – kan Mission Impossible filmenes umulige opfindelser sandsynliggøres – og fra Olsen Bandens hjemland kan man finde ligheder mellem Egon Olsens meget basale, men geniale, opfindsomhed og så de high-end tekniske opfindsomheder man ser i Mission Impossible filmene – det er ren fornøjelse og man skal bare slå fornuften fra og nyde det.

Ghost Protocol lever op til genren og de foregående film fuldt ud. Her har vi fuldendt action, spænding og humor i en blanding der kan samle publikum køn og alder i mellem, og den nyligt udgivne DVD/Blu-ray af filmen kan med rette finde sin vej til filmhylderne hos et bredt publikum. Hvis man så filmen i biografen vil man helt sikkert hygge sig med at se den igen, og hvis man ikke fik set den på det helt store lærred – så skal man da slå til og få den set. Det er en af de film som man nærmest med sikkerhed får set flere gange.

Men. Man skal ikke købe filmen for ekstramaterialet. Det er desværre skuffende tyndt, og giver ikke særlig meget indsigt i tilblivelsen af filmen. Der er to små indslag om henholdsvis de forskellige props i filmene og optagelsen af forfølgelsen i sandstormen. Dernæst er der to korte sekvenser med instruktør Brad Bird, der kommenterer to af filmens scener – og her får vi lidt at vide omkring de overvejelser der er undervejs i processen, og ikke mindst at alt, manuskriptmæssigt, ikke er på plads når optagelserne går i gang. Det er det hele. Ingen interviews med skuespillerne eller instruktøren, ingen indgående materiale om optagelse af scener mv. Det gør det yderst sparsomme ekstramateriale meget upersonligt og overfladisk – og nærmest overflødigt.

Mission Impossible – Ghost Protocol får 5 ud af 6 stjerner

Ekstramaterialet på DVD/Blu-ray udgivelsen får 2 ud af 6 stjerner

Læs Lars Juul Hauschildts anmeldelse af filmen her