Need For Speed

Copyright: Nordisk Film Copyright: Nordisk Film

Intet antal af hestekræfter kan redde ‘Need For Speed’ fra at slutte allerbagerst i filmræset anno 2014.

Efter at have tilbragt to år i fængsel for en dødelig trafikulykke, som han ikke var skyld i, sikrer Tobey Marshall sig en plads i det eksklusive og ulovlige racerløb “DeLeon”. Hvis han vinder løbet, kan det ikke alene sikre ham adskillige millioner dollars, men også give ham mulighed for at få hævn over den mand, der fik hans bedste ven dræbt i den fatale ulykke. Problemet er, at nogen har sat en pris på hans hoved, så han ikke alene skal undgå politiet, men også de mange dusørjægere, der vil gøre alt for at fange ham – død eller levende.

Hvis skaberne af ‘Need For Speed’ havde lavet en film, der handlede om præcis det titlen hentyder til, kunne projektet måske have lykkedes: En film om toptunede million-øser og den barnlige trang til at trykke speederen hårdt, hårdere, hårdest i bund. Det havde faldet i god jord hos den målgruppe, der spiller videospillet, som filmen er baseret på.
Desværre vil denne målgruppe ikke få mere ud af se filmen ‘Need For Speed’, end de ville få af at se to timers bil- videoer på YouTube. Den dramatiske handling i ‘Need For Speed’ er nemlig så tynd og fuld af løse ender, at denne anmelder allerede ti minutter inde i filmen måtte tage sig til hovedet og undre sig over, hvordan manuskriptet nogensinde blev godkendt. Den farceprægede historie medfører et par billige grin, men i det fulde og hele bliver filmen en fattig pastiche på alt for åbenlyse forbilleder som for eksempel The Fast and the Furious- filmene.
‘Need For Speed’ har ingen personlighed og dermed ingen likability. Selv ikke bilerne, sikkert de mest dyre og sexede som eksisterer, kan gøre ‘Need For Speed’ interessant. Vi kommer aldrig under kølerhjelmen og får olie på fingrene; hverken bilerne eller hovedkaraktererne er andet end kedelige prototypiske facader.

Hvis man insisterer, kan man se en hvis charme i filmens spejlblanke naivitet. Ræsene giver da også sporadisk et sus i maven, og hvem bliver ikke imponeret af en Ford Mustang i fuld fart, der bliver hægtet til en helikopter og dermed fløjet ud over en klippe. Men det ændrer ikke på, at forsøget på at indarbejde en historie mellem de få fede sekvenser fejler så bravt, at ‘Need For Speed’ virker til at kunne være skrevet og produceret af to pubertetsbesværede 15-årige drenge. Og mon ikke sådan to 15-årige drenge hellere ville spille endnu et Need For Speed-videospil end at sidde denne film igennem.

 

http://www.nosferadio.dk/wp-content/uploads/2010/11/1stjerne.jpg

 Need For Speed på IMDB