Now You See Me 2

Hvis du er vild med ’Oceans Eleven’ og altid har ønsket dig at være tryllekunstner, er du sikkert helt oppe at ringe over idéen bag ’Now You See Me’ og ’Now You See Me 2’. Det er dog svært at elske udførslen.

Hvis du har set den første, har du næsten set den anden. Magikerholdet er tilbage, men denne gang bliver de snydt først. Det ene øjeblik er de i New York, og det næste er de i Macao i Kina, hvor en millionær spillet af Daniel Radcliffe tvinger dem til at stjæle en computerchip. Nu er brikkerne placeret, og man kan ellers læne sig tilbage og vente på, at Robin Hood-tryllekunstnerne får lavet en plan, der kan overrumple Radcliffe og få ham afsløret for, hvad han er.

Harry Potter og tryllekunstnerne
Det er i sig selv sjovt, at Daniel ”Harry Potter” Radcliffe spiller skurken i en film om tryllekunstnere, og det er med denne humor, at ’Now You See Me 2’ klarer sig bedst. Langt hen ad vejen ved filmen godt, at den er en komedie-heist-film, hvor jokes og gadgets er vigtigere end selve plottet. Daniel Radcliffe har et par virkelig sjove øjeblikke som skurken, og især Lizzy Caplan er virkelig sjov i rollen som Lula. Hun erstatter Isla Fisher på det fingerfærdige hold og kaster lige så godt med kommentarer, som hun kaster med kort.

Udover et par sjove øjeblikke er der dog ikke særlig meget at komme efter i ’Now You See Me 2’, og det ville måske have været en bedre film, hvis den selv var klar over det. Filmen forsøger virkelig at være et mysterium, der kaster rundt med seeren og giver én en ny forståelse hvert femte minut med twist efter twist efter twist. Problemet er bare, at disse twists ikke er særlig overraskende. Når man har set tryllekunstnerne planlægge, bliver man ikke overrasket over, at de efterfølgende scener viser sig at være en del af planen – og det er ikke nødvendigt at forklare alting bagefter. Filmen ender i en alt for lang tale, hvor diverse karakterer forklarer, hvordan de gjorde hvad, og det er især frustrerende, fordi man har regnet det meste ud på forhånd.

Tryllekunstnerne og magi

Jeg har også et problem med ’Now You See Me 2’, som ikke nødvendigvis vil være et problem for de fleste: De ting, der foregår, er umulige. Jaja, det er bare en film, og det er bare for sjov, men konceptet er trods alt, at tryllekunstnere bruger deres hurtige hænder til at simulere magi for til sidst at fortælle, hvordan de har gjort det hele; og de forklarer da det meste, men de forklarer ikke, hvordan én af dem forvandler sig til vand. De foretager sig en masse umulige ting, men det gjorde de selvfølgelig også i den første film. ’Now You See Me 2’ er bare ikke en specielt imponerende film. Det er en lidt værre version af den første, og den første var ikke synderligt imponerende.