Podcast: Animationsfilm er (også) for voksne!

Hovedpersonerne i Studio Ghiblis film fra 2004, 'Det levende slot.' Copyright: Camera Film

Animationsfilm har længe været anset som et andenrangs medie inden for filmkunsten… I hvert fald inden for vestlig kultur. Det vil Nosferatu gøre op med!

Animationsfilm har længe været anset som et andenrangs medie inden for filmkunsten… I hvert fald inden for vestlig kultur. Hos Filmmagasinet Nosferatu sætter vi dog stor pris på den sublime diversitet mediet besidder, når det kommer til at formidle historiefortælling samt visuelle indtryk af den øverste skuffe.

Det er nemlig vigtigt at understrege (som så mange desværre påstår), at animationsfilm ikke kun er for børn, men samtidig også er en teknik, som kan søge mod et mere voksent publikum. For alt imens animation naturligvis er noget mange af os er vokset op med, er det i høj grad også et medie, der har noget at byde på for alle aldre. Måske ser man endda på en animationsfilm anderledes, når man har lidt fået lidt flere år på bagen?

I denne uge tegner vores tre værter et billede af, hvad, det netop er, det omdiskuterede filmmedie kan, samt hvilke animationsfilm, der virkelig har excelleret og gjort et indtryk hos dem hver især.

Lyt med her!

Værter: Ida De Coninck Hugge, Benjamin Vang Blaakilde og Laurits Alex Struck