Puss in Boots (Den Bestøvlede Kat) ude på DVD/Blu-ray

En af Shrek filmenes meget populære figurer, Den Bestøvlede kat eller Puss in Boots, har fået sin egen film som nu kan købes på DVD og Blu-ray OG 3D-Blu-ray.

Filmen om Puss in Boots er karakterens begyndelseshistorie og fortæller, med masser af lån af karakterer fra forskellige (amerikanske) børnerim og eventyr, historien om den lille forældreløse mis der kommer på børnehjem og bliver venner med ægget Humpty Dumpty. Et venskab der bringer stor glæde, ikke mindst med fantasien om at finde de magiske bønner, der bliver til en bønnestage man kan kravle op i himlen med og finde guldæg. Men med alderen bliver venskabet til svigt og svig, som ender med Puss’ forvisning fra hans eneste hjem, landsbyen. Da historien begynder er Puss voksen og lovløs og leder efter en mulighed for at genvinde sin tabte ære og dermed et fripas hjem. Dette kommer til at involvere en genoptagelse af det gamle venskab med Humpty Dumpty, og en søgen efter de magiske bønner, skurke og en hunkat, Kitty Softpaws, som bliver noget af et match for den kvindeglade Puss.

Puss in Boots er både action og humor. Fortællingen er ganske fin og man glædes over at den ikke tager den letteste udvej når den endelig konflikt skal løses. Puss, som man husker, er ikke bare en selvoptaget macho kvindebedårer – i egne øjne i hvert fald, men også ferm med sværdet og de flyvende vejrmøller. I denne film får vi oven i købet ham at se som en ganske talentfuld danser! Det er helt bestemt en af filmens mest fornøjelige scener, der emmer af overskud i både dialog og billede.

Her fra anbefales det at man ser filmen på engelsk (evt. med undertekster slået til) så man kan nyde Antonio Banderas’ machokat Puss, som med sin selvhøjtidelige feline latino er charmerende på den lidt kiksede måde. Selma Hayek lægger stemme til Kitty Soft Paws – og de to kan bestemt få nogle gnister op at stå overfor hinanden.

Købere af dvd’en får glæde af yderligere en lille film med Puss in BootsThe Three Diablos – som er ganske morsom. Herudover er der interview med flere af de skuespillere der lægger stemme til og vi får dem at se ”in action” mens de er i færd med at speake. Der er også nogle deleted scenes – hvor vi hører om nogle af de ideer der oprindeligt var planlagt, men som man i stedet erstattede med andre ting. Scenerne er i nogle sort/hvide skitser, og giver et indblik i hvordan man arbejder i mange faser når man skaber en animationsfilm.