Remember Me – Premiere 08/04/2010

Af Sarah Anna Roland for Filmmagasinet Nosferatu – nosferadio.dk

Med en uhyggelig lighed med James Dean skildrer Robert Pattinson den rodløse og rebelske 21-åring Brooklyn fyr Tyler Hawkins, der siden en tragedie splittede familien, har den haft et mildest talt afmålt forhold til sin kontrollerende og dominerende far, Charles Hawkins (Pierce Brosnan). Efter et sammenstød med den gamle og gnavne kriminalbetjent Niel Craig (Chris Cooper) ender Tyler i fængsel, så da Tyler’s bedste ven Aidan (Tate Ellington) foreslår ham at tage sin hævn ved at bejle til betjentens datter Ally (Emilie de Ravin), springer Tyler til, uvidende om at dette vil ændre hans liv for altid. Siden Ally var barn og var vidne til mordet på sin mor, har hun boet alene med sin livstrætte og aggressive far. Så da hun giver efter for Tylers charme, håber hun på at kunne rive sig lidt fri fra farens mange og strenge regler. Hver for sig ser Tyler og Ally verden som et fjendsk sted, men stille og roligt finder de trøst i hinandens selskab og opdager håbet om at leve en meningsfuld tilværelse.

Remember Me foregår i New York over en varm sommer og det er med til at give filmen et stille tempo. Instruktøren Allen Coulter der bl.a. står bag tv-serierne The Sopranos og Sex and The City formår at overføre kvaliteten fra 90’er serierne til spillefilm ganske godt. Man får en følelse af at man har kendt til alle rollerne i flere ”sæsoner”.

Fordi Remember Me i høj grad appellerer til blåøjede teenagepiger, kommer det til at gå ud over det voksne forhold mellem Tyler og Ally. De to personer får næsten ikke en chance for at dele deres tragiske fortid, før interessen i at give Pattinson og de Ravin en undskyldning for at vise lidt bar hud tager over. Dette er sikkert fint hvis man er en fanatisk fan af Twilight, men desværre går det ud over troværdigheden af hovedpersonerne, og deres forhold må lide som følge. Pattinson får det meste at filmen lov til at være den pæne dreng, vi alle kender. Heldigvis giver instruktøren ham lov til at rase ud over for faderen og det giver pote, for det er nogle af filmens bedste scener. Kemien mellem ham og Brosnan er ikke rigtig god, før de står og råber hovederne af hinanden.

Alt i alt ligger Remember Me i den bedre ende af genren drama/ungdomsfilm. Den har smukke skuespillere, der er overraskende gode. En gribende, men ekstremt overdrevet, handling og en surprise-slutning, der rent faktisk kommer bag på én.

Derfor får Remember Me 3 ud af 6 stjerner.