Sådan træner du din drage 2

Anden omgang i selskab med vikinger og drager bevarer det meste af charmen fra den første film, men det kan ikke skjules helt, at det er det samme koncept, der bliver malket.

Hvis man er til farver, fart, sjove skabninger og et eventyrligt univers, så er man kommet til det rette sted. Opfølgeren til DreamWorks’ succes fra 2010 giver muligheden for at genbesøge dens fortryllende verden. Det er fem år siden vi sidst mødte Hikke (stemme af Robert Hansen). Drager og vikinger lever nu i harmoni sammen på hans hjem-ø, men en ny trussel lurer i form af den mystiske Drago (Morten Staugaard) og hans dragehær.

Flyveture med sus i
Ganske vist er historien brygget over den samme te, men den giver plads til masser af visuelt dragelir og flyveture. Det er hvad vi forventer af filmen, og det er, hvad den leverer på i overlegen stil. Det skal også siges, at de drager der befolker filmens univers er fantasifuldt tænkt, og flere af dem er også nuttede, specielt Hikkes drage Tandløs, hvorfor man gerne ser dem fare rundt og te sig i en ny sammenhæng.

Fede stemninger og irriterende sentimentalitet
To nye markante personer gør deres entré i ’Sådan træner du din drage 2’. Den første er drageridderen Valka (Stine Stengade), der har en underlig, men ret sej alien-lignende dragt på. Den anden er skurken Drago. Hvad der er ret fedt ved disse to er deres to forskellige baser, eller den verden der er knyttet til deres personer. Valkas verden er et form for frodigt drage-paradis, mens Dragos verden er et goldt klippefyldt sted. Der er en fin måde at vise de to forskellige relationer til naturen, som der eksisterer i filmens univers.

© 2014 Twentieth Century Fox
© 2014 Twentieth Century Fox

Desværre er der også masser af kvalm sentimentalitet, der skal understrege de moralske lektioner, som Hikke skal lære, som man tit ser det i en animationsfilm fra Hollywood. Der er ikke så meget andet at sige, end at det er meget irriterende. Det skal også nævnes, at rent logik-mæssigt er der flere ting, der ikke rigtig giver mening, ift. hvad der sker i den første film. Dette gælder især dragernes opførsel, men det er mindre vigtigt.

Hvis man ikke har noget imod at overvære en udnyttelse af det samme, gamle, men brugbare koncept, og er glad for ’Sådan træner du din drage’ eller adventure/fantasy-film med charme og humor, så kan denne film klart anbefales, da den leverer hvad man kan forvente.