Scary Movie 5

Lad det være sagt med det samme: Scary Movie 5 er ikke en sjov film, og det er nu engang et problem, når den tilkendegiver sig som en komedie.

I Scary Movie 5 følger vi Jody (Ashley Tisdale) og Dan (Simon Rex), der efter Dans brors (Charlie Sheen) død bliver efterladt med hans tre mærkelige og besatte børn. Børnene, der har været eftersøgt i flere uger, inden Jody og Dan får dem, har tilsyneladende opholdt sig i en hytte i en skov, hvor de har skiftet bekendtskab med spøgelset/dæmonen Mama. Netop gyseren Mama (2013) ligger til grund for et af filmens primære spoof, hvor to andre større spoof ligger til grund for både Jody og Dans arbejdssituation. Dan arbejder med at udvikle abers intelligens, og her spoofes Abernes planet: Oprindelsen (2011). Jody genoptager gennem filmen sin tidligere ballet-passion, og således spoofes Black Swan (2010). Foruden en masse gak og spoof handler filmen i bund og grund om, at den lille nye familie må redde sig selv fra Mama, og at de herigennem kommer tættere på hinanden.

Når Scary Movie 5 på ingen måde fungerer, er det fordi, den gangske enkelt ikke er morsom. Denne anmelder grinede ikke en eneste gang, men kom i stedet til at overveje, hvad mon Charlie Sheen og Lindsay Lohan får for at medvirke i en enkelt scene. De to kickstarter nemlig filmen i en lang scene, hvor de gør grin med sig selv, deres forhold til paparazzipressen og deres livsstil med druk og hor. Det er en scene, der bedst kan karakteriseres som direkte pinlig! Ashley Tisdale, der er kendt fra High School Musical-filmene (2006-2008), beskriver sin rolle som Jody, som hendes karrieres hidtil mest udfordrende. Hvor hendes store anstrengelser er svære at få øje på oppe på lærredet, er der ingen tvivl om, at det er en udfordring for seerne at lægge øjne til hendes præstation, for den er vitterlig ringe. Dog må man give hende, at hun ikke har meget at spille på baggrund af. De mange spoofs, som filmen består af, er både platte og søgte, som opskriften da også foreskriver et stykke hen ad vejen, men de store problemer opstår, fordi de simpelthen ikke er sjove. Man kan uden problemer regne dem ud, og når man ikke bliver overrasket og griner i en spoof-film, så mister genren sin force, og så sidder man tilbage med en kedelige omgang lavkomik.

Scary Movie 5 er som traditionen byder med de fire forgående film tilsat en række gæsteoptrædener. I denne omgang har både Snoop Dogg, Heather Locklear og Mike Tyson fundet deres vej forbi, men deres optrædener forekommer mærkeligt klasket ind og løfter ikke filmens niveau. Filmens instruktør, Malcolm Lee, bryster sig af, at de denne gang er på forkant med deres spoofs, når de spoofer Mama, som havde amerikansk premiere i januar, Evil Dead, som først fik premiere en uge før Scary Movie 5, og Fifty Shades of Grey, som endnu ikke er blevet indspillet. At dette kan stå som et succeskriterie i sig selv, vil denne anmelder gerne stille spørgsmålstegn ved.

Scary Movie 5 skal ikke ses i biografen – faktisk skal den slet ikke ses.