SMARTACUSCRAZY CHRISTMAS CABARET 2013

For 31. gang blænder London Toast Theatre op for en Crazy Christmas Cabaret. Efter 30 år på scenen, er kvinden bag det hele, Vivienne McKee, stået af scenen og ’nøjes’ med at stå for manuskript og instruktion. Det kunne måske få nogle til at frygte at forestillingen ville lide under McKees fravær, men bare rolig. Det er komplet lige så herligt løssluppen, gakket og fornøjeligt som det plejer, og med masser af liv under bæltestedet – som det sig hør og bør i en CCC.

Årets forestilling hedder Smartacus – ja, den filmkyndige spotter straks en henvisning til Stanley Kubricks film Spartacus, fra 1960. Og som filmen, handler forestillingen om en slave, her Smartacus, som gør oprør mod Rom. Så ophører det meste sammenligning da også, men der er fine referencer til Ridley Scotts anden storfilm, Gladiator, bl.a. med karakteren Russelus Crowus og en incestuøs forbindelse mellem i de højere romerske lag. Og så har Smartacus en accent, der ligger umådelig tæt op af en vis Hr. Connery. Spot gerne flere film referencer undervejs – der er som altid rigeligt af dem.

Med nogle fine sang og dans numre, inklusiv en version af det virale youtube fænomen ’What does the Fox Say’, fører det talentfulde hold årets Crazy Christmas Cabaret lige i mål, med alt hvad et fast CCC publikum forventer af satire, spas, sex og show. Salen emmer i øvrigt, som altid, af forventning og fællesskab – en perfekt cocktail til en sjov og useriøs aften.

4 ud af 6 stjerner