Taken 3

http://www.foxmovies.com/movies/taken-3

I ’Taken 3’ er Liam Neeson endnu engang tilbage i rollen som den hårdkogte, beskyttende far og tidligere CIA-agent ved navn Bryan Mills, men denne gang er tingene ikke helt som de plejer. Denne gang er det nemlig Bryans tur til at blive jagtet, dog ændrer dette desværre ikke fuldt ud på filmens forudsigelige karakter.

 I denne omgang er Bryans actionprægede liv faldet en smule til jorden, og han har langt om længe fået sig det ønskede forhold til sin elskede datter Kim og ekskonen Lenore. Derfor eskalerer Bryans tilværelse, da Lenore findes død, og han tiltales som den skyldige for mordet. Dette fører til en flugt fra det amerikanske politi, som jager Bryan gennem intense biljagter og et hav af sporinger.

Men selvom rollerne er vendt om, og Bryan langt om længe er den der jages, så formår han stadig at holde hovedet koldt og forblive hård som kantsten. For Bryan nægter at give op, før han har fundet ud af, hvem der myrdede Lenora og hvorfor. Bryans søgen efter svar ender ud i, at Bryan ikke blot jages, men også er den der jager. Dette resulterer i, at Bryan Mills genkendelige karakter som den uovervindelige helt, der kan forsvinde sporløst fra en brændende bygning, og som uden at blinke kan få ram på 11 russiske bastarder med maskingeværer udelukkende ved at bruge et par hurtige bevægelser, og noget der ligner en simpel 9 mm Glock, træder i kraft.

Grundet politiets søgen efter Bryan, og Bryans søgen efter Lenoras morder, ville det være en løgn at hævde, at ’Taken 3’ er en intetsigende film for de action-elskende, for der er bestemt fart over feltet, og Bryan er alt andet end ude af form. Men selvom det på mange måder er en spændende idé, at det er Bryans tur til at blive jagtet, så fungerer den ikke fuldt ud i praksis, hvilket skyldes Bryans forudsigelige karakter som helten, der kan det hele når som helst, og hvor som helst – og som tilmed altid formår at vende den største tragedie til tryg fryd og gammen. Dog skal forudsigeligheden ikke ændre på, at Liam endnu engang spiller rollen som helten, der kan og vil gøre alt for at passe på sin familie, til punkt og prikke.

Så til trods for enkelte overraskelsesmomenter, iskolde mord, biljagter på bedste amerikanske vis og godt skuespil, så bevæger ’Taken 3’ sig ikke højt op ad spændingskurven, og befinder sig desværre ikke i nærheden af 1’erens hjertebankende dynamik.