Terminator Genisys

Copyright: UIP

’Terminator Genisys’ er en rodet film. Den tager for få chancer, og den har for få overraskelser.

’Terminator Genisys’ er den femte film i ’Terminator’-serien, som i korte træk handler om, at robotter kommer tilbage fra fremtiden for at dræbe John Connor. John Connor er den mand, som kommer til at lede modstanden mod de onde robotter, der har overtaget verden. Hans mor hedder Sarah Connor.

I den første ’Terminator’ kommer en Arnold Schwarzenegger-formet robot til 1984 for at dræbe Sarah Connor, før John bliver født. Modstandsfolkene sender til gengæld den unge Kyle Reese tilbage for at redde hende. Det er det samme, der sker i ’Terminator Genisys’. Bortset fra, at Kyle Reese, da han ankommer til 1984, bliver samlet op af en kampklar Sarah Connor, der er blevet trænet op af en Schwarzeneggerrobot, siden hun var syv år gammel.

Kærlighed uden kemi
Konceptet er for så vidt interessant nok. Vi tager den kendte Terminator-historie og vender den på hovedet. Det er ikke Kyle Reese, der skal redde Sarah Connor, det er Sarah Connor, der redder Kyle Reese. Det er ikke Schwarzenegger, der prøver at dræbe dem, men ham der redder dem. Det ville bare være mere interessant, hvis filmen havde andet at byde på end pro- og antagonister med nye ansigter samt referencer til de tidligere film.

Dramaet er horribelt. Kyle Reese (Jai Courtney) og Sarah Connor (Emilia Clarke) har ingen kemi, til trods for at filmen forsøger at bygge en romance op mellem dem. Man kan ikke nødvendigvis give skuespillerne skylden for dette, da det er svært at levere de replikker, karaktererne er udstyret med, overbevisende. En af filmens styrker er dog Arnold Schwarzenegger. Han er ikke som i ’Expendables’ bare en parodi på sig selv, men en ægte karakter, som er en robot, der har fået en smule følelser. Størstedelen af filmens humor går på, at han opfører sig lidt som et menneske, men stadig som en robot. Det virker rigtig charmerende.

Det er til gengæld ikke charmerende, når Jai Courtney forsøger sig med humor. Jeg har endnu ikke været imponeret over Jai Courtney i en eneste film, og han er da også et af filmens svageste punkter. Han spiller bare ikke godt, og jeg kan ikke forstå, at en sixpack kan føre én så langt frem i Hollywood. J.K. Simmons har også en rolle i filmen, og selvom den i princippet er meget sjov, bliver den ikke brugt til noget og virker overflødig.

Har du prøvet den nye verdensudryddelses-app?
Det dårligste i ’Terminator Genisys’ er imidlertid dens ”budskab”. Det er så ringe, at jeg havde svært ved at lade være med at grine. Filmens hovedpersoner rejser på et tidspunkt til 2017, hvor den dag, robotterne vil overtage verden, er ved at være oprunden. Hvordan har de tænkt sig at overtage verden i 2017? You guessed it – en app! ’Terminator Genisys’, en film om robotter, der slås, prøver at fortælle os, at vi skal lægge telefonerne ned. Den gør det også på en så utrolig tydelig måde, at det er svært at tage seriøst. Vi ser en scene på et hospital, hvor folk har telefonerne fremme under operationer!

Hvis man sammenligner ’Terminator Genisys’ med de første to ’Terminator’-film, er den elendig, men jeg var underholdt det meste af vejen igennem. Den havde et par sjove øjeblikke og noget udmærket action, men jeg er ikke sikker på, at det er nok til at kvalificere den til at blive kaldt middelmådig. ’Terminator Genisys’ er bare ikke god nok.