Thanks for Sharing

Stuart Blumbergs instruktørdebut er både hjertevarm og underholdende. Men det er ingen storfilm.

Thanks for Sharing er en romantisk komedie som behandler en af det moderne samfunds skyggesider; sexafhængighed.

De fleste kender fællesskabet Anonyme Alkoholikere, hvor mænd og kvinder mødes for at bearbejde deres afhængighed og hjælpe hinanden ud af denne. Adam (Mark Ruffalo) kommer dagligt i et lignende fællesskab, afhængigheden har dog en anden karakter. Fællesskabets brugere er sexafhængige, men derudover minder fællesskabets mentorordning og 12-trinsprogram lidt om A.A.

Anonyme Alkoholikere anno 2013

Adam arbejder som miljørådgiver og rejser derfor en del. Som en fast rutine får han fjernet tv’et fra samtlige hotelværelser han frekventerer, da den slags for nemt distraherer hans afholdenhed. Vi møder Adam på dagen, hvor han har klaret sig igennem 5 sexfrie år. Adams mentor Mike (Tim Robbins) har været gift i mange år, men hans afhængighed har bragt ægteskabet på randen af ruin flere gange, og hans faderlige pligter, har han heller ikke udført til UG. Mike mener, at Adam har bevist en masse med sine 5 års afholdenhed, og synes han fortjener at komme ind i kampen igen. Han opfordrer ham derfor til at starte med at date. Adam møder hurtigt Phoebe (Gwyneth Paltrow), og de to finder hurtigt en god kemi, og flirten tiltager. Phoebe har selv en fortid at slås med, og spørgsmålet er, om de kan få tingene til at fungere – deres fortid til trods?

I gruppen møder vi også Neil (Josh Gad), som Adam er mentor for. Neil lider ud over sin sexafhængighed af en mærkelig moderbinding, som han kæmper med. Desuden får gruppen sit hidtil nyeste medlem frisøren Dede (P!nk/Alecia Moore), som indtil nu kun har haft endimensionelle relationer til det mandlige køn. Samlet set en broget flok som skal hjælpe hinanden igennem problemerne på bedste vis.

Ufarlig komedie

Sexafhængighed bliver ofte misforstået, eller som Phoebe siger: ”Er det ikke bare en undskyldning mænd bruger, når deres utroskab bliver opdaget?”. I sin instruktørdebut giver Stuart Blumberg sit bud på en hjertevarm komedie, med hvad det indebærer af udfordringer for det moderne storbymenneske. Blumberg rammer dog ikke plet i samme omfang, som han gjorde med The Kids are All Right, som han var co-writer på. Thanks for Sharing bliver aldrig en rigtigt sjov komedie, og filmens dramatiske potentiale bliver aldrig rigtigt udfoldet. I stedet står filmen i stampe et sted i midten. Sexafhængighed har været belyst før med større nerve og succes.

Der ligger masser af uforløst potentiale i Neils figur, og sidehistorien om Mikes fortid og far/søn-opgøret kunne sagtens udnyttes endnu mere, for det er her filmen vinder. Desværre bliver vi fastholdt i en historie, som ikke er seriøs nok til, at man rigtigt lever sig ind i temaet eller sjov nok til, at man går grinende ud af biografen. Filmen rammer ved siden af på flere punkter, men den formår alligevel at underholde sit publikum.