The Bounty Hunter – Premiere d. 25/03/2010

Af Martin Wolsgaard

The Bounty Hunter er endnu en komedie, hvor man håber på så meget mere, men ingen ”dusør”-belønning får for at blive i biografen hele vejen igennem. Overordnet set er det en skam, at en sådan film skal anmeldes og kritiseres ud fra samme kriterier som film som dette års oscarvindere The Hurt Locker og Inglourious Basterds. Det virker nemlig meget svært at se formålet med denne film, om der overhovedet er et forsøg på originalitet. Enten er det tilfældet, ellers har alle involverede været alt for forblændet af Jennifer Anistons gyldne lokker til at gennemskue at de klichefyldte forsøg på humor simpelthen ikke fungerer.

I hovedrollerne er Gerard Butler og Jennifer Aniston attraktive at se på, men The Bounty Hunter’s manus og instruktion efterlader en med følelsen af, at ingen ved hvad de skal gøre med disse to stjerner – eller med publikums opmærksomhed for den sags skyld. Det virker som om, at den eneste nogenlunde sammenhængende tanke bag filmen drejer sig om, at der bare skal klicheer, og så mange af dem som muligt!

Plottet går ud på, at Milo Boyd (Gerard Butler), en dusørjæger der ihærdigt forsøger at ramme ”rock bottom”, får drømmeopgaven at skulle finde og fange sin journalist-ekskone Nicole Hurly (Jennifer Aniston), der skal arresteres fordi hun – wait for it – har ramt en politihest med sin bil. Det ville ikke være sjovt hvis det ikke var en tragikomisk lille og ligegyldig forbrydelse. Butler tænker at umiddelbart, at lykken for en gangs skyld har tilsmilet ham, men Aniston forsøger gang på gang at flygte for at følge en mere kompleks mordsag. hun undersøger. Efterhånden som deres jagt udfoldes opdager de, at intet er så simpelt som først antaget, og inden længe finder de sig selv på flugt fra gangstere med liv og lemmer som indsats.

Man kan lede længe efter eksistensgrundlaget for The Bounty Hunter. Måske hvis den havde en skarp dialog og komisk timing, men selv ikke dette formår den. Der er ikke nødvendigvis noget i vejen med et klichefyldt plot, hvis bare det formår at engagere sit publikum og for guds skyld få os til at grine en lille smule, så vi ikke føler vi har givet små to timer af vores liv, som vi aldrig får igen.

Alt i alt er Butler charmerende, og Aniston er en stadig smuk og talentfuld komedieskuespiller. Men hvis man har mulighed for at betale deres høje hyre, hvorfor så ikke sætte dem i en film med et plot, der ikke gives væk på plakaten?

2 ud af 6 stjerner.