’The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ glemmes hurtigere, end den ses

Så du ’The Hitman’s Bodyguard’? Jeg tilgiver dig, hvis du ikke kan huske det, for den var cirka lige så hurtigt glemt som ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’.

’The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ er efterfølgeren, vi ikke bad om, til filmen, vi ikke kan huske. Den romantiske actionkomedie følger en regelrytter af en bodyguard (Ryan Reynolds) som genforenes med sit nemesis/frenemy, en lejemorder med en laissez faire-attitude (Samuel L. Jackson). Og denne lejemorders skydegale kone (Salma Hayek) opgraderes fra bikarakter i forrige film til en ægte del af filmtitlens treenighed.

Med Ryan Reynolds i rollen som Ryan Reynolds
Selvom vores dejlige Ryan efterhånden har en del film under bæltet, tenderer hans roller til at være  mere eller mindre de samme. En selvironisk, smuk mand, som altid er klar på at sparke røv eller komme med en joke forklædt som en popkulturel reference. I tilfælde af ’Deadpool’-filmene passer det karakteren perfekt, men i denne film føles det som en ommer.

Ryans bodyguard præsenteres som en kontrolfreak, der altid vælger det sikreste valg. Han tager endda sikkerhedssele på, når han sidder på en gynge. Ryan Reynolds er en dygtig nok skuespiller til overbevise os om det, men han glider for det meste stadig ind i sin Deadpool/ginreklame-persona, hvilket får mig til at overveje, om jeg så en film , eller en halvanden time lang reklame for hvad end teleselskab eller dårligt engelsk fodboldhold, han nu har købt.

Hvad var joken egentlig?
Udover karaktererne er filmens plot også rimelig kedeligt. Selvom der blot er gået en kvart dag, siden jeg så den, kan jeg ikke huske mere af plottet end en skurkeplan på linje med en Roger Moore-James Bond-film, komplet med diamantbesat bor til at terrorisere Europa. Men som en komedie kan meget heldigvis reddes, hvis den er sjov.

Og det er ikke en usjov film. Som alt andet, Ryan Reynolds gør, kan man godt mærke glimtet i øjet og selvironien over for en genre, der efterhånden har prøvet alt. Den tager ikke sig selv for seriøst, hvilket er et slags minimumskrav for en actionkomedie, men så gør den desværre heller ikke særligt meget mere. En stor del af humoren består i at se Salma Hayek bande højlydt på en blanding af engelsk og spansk.

Måske en af de få film, Kevin Costner kunne have gjort bedre
Jeg er muligvis for hård ved ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ , for den er trods alt underholdende nok. Til gengæld  oplevede jeg den næststørste skuffelse, jeg nogensinde har set på film.

Omkring halvvejs opsøger Ryan sin far, som beskrives som den bedste bodyguard nogensinde. Fra kongen af outdatede popkulturelle referencer forventede jeg ingen mindre end verdens bedste bodyguard. Jeg taler selvfølgelig om Kevin Costner (fra ’The Bodyguard’ fra 1992, duh).

Det ville med det samme have hevet denne film op på 6 stjerner. Tænk, hvis plottwistet var, at dette i virkeligheden slet ikke var en toer til ’The Hitman’s Bodyguard’, men afslutningen på en trilogi uvist startet i 1992. Desværre var det *spoiler alert* ikke Kevin Costner, og derfor må jeg nøjes med at give filmen: