The Untamed

Hvis du efterhånden er ved at kaste op over lugten af risalamande, lyden af julemusik og larmen fra julefrokoster, kan det være, at en hurtig tur i biografen kan gøre op for det denne december. Familiehyggen er langt, langt væk i det erotiske gyserdrama ’The Untamed’.

Der sidder en kvinde i et mørkt rum. Hun ser udmattet ud. Hun har ikke noget tøj på. Har hun lige haft sex? Er hun lige blevet voldtaget? Hun ser skadet ud. Hun har et sår. Noget kærtegner hendes lår. Er det… en blækspruttearm?

Sådan indledes ’The Untamed’, og tonen er lagt. Eller er den nu også det? I virkeligheden handler ’The Untamed’ om kvinden Alejandra, der har det skidt i sit ægteskab med en kontrollerende og voldelig mand. Desuden har manden en affære med Alejandras bror. Hun er undertrykt og seksuelt frustreret, og det er her, hun møder den mystiske kvinde Veronica. Veronica er den nøgne kvinde fra første scene.

Slut med familiesammenhold
Det meste af filmen handler om Alejandra og hendes ægteskab. Det er et rigtig velfortalt drama, hvor vi selvfølgelig har sympati for Alejandra, men også får en vis forståelse for hendes ynkelige mand. Manden vil ikke spise kød, fordi hans far tvang ham til at dræbe et dyr som meget ung, og det er bare ét eksempel på, hvordan han gennem hele sit liv er blevet presset ned i en patriarkalsk rolle, som ikke passer til ham. Han har brug for kærlighed, og den finder han endelig med Alejandras bror.

Vi ser ham dog stadig slå sin kone. Vi ser, hvordan han ikke kan finde ud af at udtrykke sin kærlighed med andet end vold og had. Vi ser også, hvordan Alejandra er nødt til at bruge så uendeligt mange kræfter på at passe dette ynkelige vrag af en mand, som ikke behandler hende ordentligt, når han har det godt.

Vi ser Alejandra med Veronica, og hvis det ikke var for blækspruttearmen fra første scene, kunne man næsten forledes til at tro, at de ville blive forelskede. De har ekstremt stærk kemi, og de savner tydeligvis begge både spænding og erotik.

Start på noget… andet
Familiedramaet ’The Untamed’ har ikke meget med julehygge at gøre. Det kommer dog ikke helt så langt fra rensdyr og kunstig sne, som når første scene uddybes. Vi har at gøre med en blæksprutteagtig skabning, der formentlig er en alien. Derudover ved vi ikke meget andet, end at den er skide god til at kneppe.

Veronicas seksuelle frustration kommer ikke fra et voldeligt ægteskab uden action. Den kommer af, at hendes krop ikke længere kunne holde til at have sex med tentakelmonstret. Nu er hun nærmest reduceret til en form for slave, der skal finde sprutteren en ny seksuel partner. Alejandra kommer naturligvis til at udfylde den rolle, og der bliver ikke overladt meget til fantasien.

Jeg elsker sex og vold på film så meget som enhver anden, og jeg kan sagtens have det sjovt, når vi når det forstyrrende lag. Jeg sad dog i en af disse vulgære monstersexscener og overvejede, hvad det bidragede med til plottet. Hvad ville egentlig være ændret, hvis filmen handlede om, at Alejandra og Veronica indledte en affære, hvilket gav Alejandra styrke til at konfrontere sin mand?

Der er en stærk symbolsk dimension i ’The Untamed’, og det er selvfølgelig tentaklerne, der udgør størstedelen af dette. Det er ikke svært at se, hvordan den utæmmede seksualitet ”personificeres” af tentakelsexguruen, men det kom aldrig til at føles som en essentiel del af historien. Det er for langt at gå at sige, at ’The Untamed’ føles som to forskellige film, men de to historier aldrig blandes aldrig helt. De kommer aldrig til at gå op i en højere enhed og ender næsten med at trække hinanden en smule ned. Begge historier er dog en god afveksling, hvis du er ved at blive træt af brunkager.