’Verden ifølge Jeff Goldblum’ viser, hvordan livet bør leves hver dag

Copyright: Disney+

Legendariske Jeff Goldblum tager os med på tur til sin barnagtige og magiske verden, hvor monstre har samme betydning som kærlighed, og vidundere kan ske på 15 sekunder.

National Geographic har endnu en gang sluppet Jeff Goldblum (’Jurassic Park’ fra 1993, ‘Independence Day’ fra 1996, ‘Thor: Ragnarok’ fra 2017 og så videre, og så videre) løs i en verden set fra Jeffs eget finurlige synspunkt.

Han undersøger forskellige emner, som mennesker elsker, for at finde ud af, hvorfor vi er, som vi er.

I sæson 2 af ’Verden ifølge Jeff Goldblum’ indebærer dette åbenbart en kombination af hundehvalpe og Jeffs eget dejligt barnagtige væsen – det vil sige to af mine yndlingsting.

Fem ting, som gør Jeff glad

Fyrværkeri, magi, monstre, dans og hunde – ikke umiddelbart emner, som man ville forbinde med hinanden.

Men Jeff Goldblum formår alligevel at binde en smuk rød tråd gennem dem alle i sin udforskning af, hvordan vi ser verden.

Lige fra fyrværkeriets magiske farver til hundens evige trofasthed er der rent faktisk en grund til menneskets fascination af ting, som gør dagligdagens trummerum lidt mere spændende.

Og så giver det jo selvfølgelig mening, at vi vælger at lade livet skræmme ud af os med monstre og eksplosive farvestoffer – eller hvad?

Drøm dig væk i Jeffs store øjne

National Geographic har efterhånden stor erfaring med at lave forskellige programmer rundt omkring i verden, og det kan tydeligt ses i ’Verden ifølge Jeff Goldblum’.

Alene filmografien og scenernes skarphed gør serien en fornøjelse at se, og det bliver kun bedre af at have Jeffs ikoniske ansigtstræk i fokus.

Rent teknisk skinner seriens talent også kraftigt igennem i form af lækker underlægningsmusik, flot scenografi og skøn klipning.

Men det kan man vel næsten også kun forvente, når Jeff Goldblum er involveret, legendarisk som han er.

Stjernen er jo netop Jeff selv, og det giver bare så meget mening, at have ham til at fortælle, hvorfor vi blandt andet synes, at hunde er så nuttede, og hvorfor monstre er så populære.

For hvem vil ikke se Jeff Goldblum lege med hundehvalpe og lave TikTok-dansevideoer?

Vi kan alle leve i Jeffs vidunderlige verden

Jeff Goldblum har en unik finurlighed over sig, som bringer en glæde helt ind i sjælen, når man ser ham stå med barnlig glæde og begejstring i øjnene over et drone-lysshow.

Hans rene kærlighed til noget så trivielt som et ældgammelt magitrick, man har set tusinde gange før, fornyer ens egen begejstring på en måde, som ingen andre kan.

Afsnittene i sæson 2 af ’Verden ifølge Jeff Goldblum’ er som en solskinsstråle, der varmer ens hjerte og vækker det indre barn, som ellers er gemt væk bag det mundane livs grå farver og monotoni.

Jeff Goldblum fornyer ens kærlighed til verden, og dét skal vi bare have mere af, tak!

Denne anmeldelse er baseret på afsnit 1-5 i sæson 2 af ’Verden ifølge Jeff Goldblum’.