Trafficking – CPH:DOX d. 7/11 & 8/11

Frontrapport fra kampen mod menneskehandel.

Af Martin Wolsgaard

Fattigdom i forskellige regioner af verden er en del af den virkelighed vi alle må forholde os til. Vi kender alle til problemer det medfører, og ingen kan undre sig over, at mange forsøger eller ønsker at flygte fra det. Man må prøve lykken i et nyt og økonomisk sikrere og bedre land. Men mange ryger ind i ’menneskehandlens spind’, hvilket ligeledes gælder for en stor den af de mere end 2000 udenlandske prostituerede i Danmark. Menneskehandels mere populære navn er det engelske udtryk trafficking, og det er netop hvad denne danske dokumentar af Judith Lansade og Sine Plambech handler om.

I 2008 indsatte Københavns Politi en specialenhed, der på fuld tid skulle tage kampen op imod menneskehandel i Danmark. Men det er en møjsommelig proces uden de helt store resultater. I Trafficking følges efterforskerne Anne og Trine på jagt efter vidner og beviser, der kan fælde trafficking- og prostitutionsbagmændene.

Trafficking beskæftiger sig med et relevant og interessant samfundskritisk spørgsmål, som alle kan tage stilling til. Den er opbygget day-in-a-life-agtigt, hvor vi i løbet af et par måneder får indsigt i specialenhedens kamp mod menneskehandel som en flue på væggen. Samtidig favnes der bredt over mange temaer, eksempelvis beskæftiger Judith Lansade og Sine Plambech sig med illegal migration, jura, fattigdom, prostitution, misbrug og globalisering.

Trafficking vises følgende dage under CPH:DOX:

7. november i Cinemateket og 8. november i Vester Vov Vov.

Efter visningen d. 7. vil filmens to instruktører stille op til debat om filmen og virkeligheden bag den.