Bad Neighbours 2

Zac Efron er højdepunktet i ’Bad Neighbors 2’, som i modsætning til sin forgænger, forsøger at blande slapstick med mere seriøse elementer. Øv for det!

Mac og Kelly (Seth Rogen og Rose Byrne) er, siden 1’eren, blevet nogle år ældre og venter endnu et barn. Forudsigeligt nok præges deres post-fraternity naboskab af glæde og idyl, men med den ekstra baby på vej skal de flytte og sælge deres hus, hvilket kompliceres af det faktum at Chloe Grace Moretzs karakter starter et sorority fyldt med friske ungmøer i nabohuset. Disse piger drømmer kun om en ting – at holde deres egne usexistiske fester.

Grå girl power
At en komedie forsøger at inkorporere en stillingtagen til Hollywoods kønsdebat, er der intet i vejen med, men man undres, om det ikke kunne gøres på en mere afmålt facon. Politiske agendaer på film virker bedst, hvis de er lidt mere subtile i sit udtryk og ikke så in-your-face, som det præsenteres i Bad Neighbors 2. Det afholder dog ikke beskueren fra at nære sympati for de unge sorority-søstres retfærdige kamp for ligestilling. Dette gør filmen en anelse mere nuanceret end forgængeren, men skaber et problem, da man til tider ikke rigtig ved hvem man skal holde med. Forældreparret, der lader deres datter lege med mors dildo, eller Moretzs hær af unge feministiske pionerer? Hovedsagligt er det stadig Seth Rogens bamsefar, men det er et billede, der helt klart forstyrres og ikke til filmens gode.

Zac attack
Filmens humoristiske omdrejningspunkt er Zac Efron, som er den sørgelige type, der var en stor kanon, da livet handlede om sprut, fest og damer, mens som efterhånden er blevet indhentet af realiteten ved tidens uundgåelige gang. Han føler sig ikke værdsat, og selvom det udtrykkes alt for eksplicit ved flere lejligheder, så tilføjer hans selvironi en nødvendig komik til filmen. Han dumpes gang på gang af dem, han forsøger at etablere meningsfulde forhold til, og hans ’fall from grace’ eksemplificeres bedst ved en scene, hvor han forsøger at genleve suset ved en hjemmelavet svævebane i hans tidligere residens. Skæbnebestemt fejler dette forsøg ved at han ender på alle fire, og konstant ironiseres der over den persona som teenagepiger har idoliseret. Hvor det var nabokrigen, der udgjorde 1’erens sjoveste sekvenser er pranksne blevet mindre sjove og originale i opfølgeren. Udover et glædeligt gensyn med airbags, er opfindsomheder erstattet af mere morbide jokes. Dertil er Moretzs sorority-søstre absolut ikke sjove og fungerer mest som unødvendigt påfyld.

Bad Neighbors 2 er langt fra 1’erens kvalitet og sætter man økonomi til side, er det svært at finde en årsag til tilblivelsen af denne. Takket være Zac Efron hiver den dog alligevel tre stjerner hjem.