3 film, vi ser frem til i 2021

Copyright: Searchlight Pictures

Hvad end 2021 bliver året, hvor alle får en vaccine og vi igen kan mase os sammen foran Orange Scene, eller 2020-stemningen strækker sig langt ind i det nye år og forlænger mørket og ensomheden, så er det ligegyldigt hvad rart at have nogle gode film at se frem til.

Nosferatu gør status på film- og serieåret, der gik. Denne gang kigger skribent Anne Ubbesen ud i fremtiden, når hun fremhæver 3 film, hun glæder sig til at se i 2021.

3) Godzilla vs. Kong – firben vs. abe

Denne film er nok noget af en smagssag – eller i virkeligheden måske manglen på samme, for film med ”King Kong” eller ”Godzilla” i titlen har det med at være en anelse tacky.

Alligevel har jeg det med ’Godzilla vs. Kong’, som jeg har det med samtlige Hollywood-producerede hajfilm: Jeg er ikke stolt af at indrømme det, men jeg glæder mig som et lille barn!

IMDB kalder på forhånd filmen for ”et episk kapitel i det filmiske monstervers”, og alene på baggrund af denne maleriske beskrivelse, ved jeg, hvad jeg har i vente.

’Godzilla vs. Kong’ bliver på ingen måde storslået, men når man først har affundet sig med at have smidt de 100 kr. ved billetskranken for en ret så ringe film, så kan man læne sig tilbage og lade sig underholde.

Tag dine venner i hånden (det må man jo forhåbentligt godt i 2021), nyd det ikoniske firbens ihærdige kamp mod den komisk store abe, og glem ikke for alt i verden at gøre det hele med 3D-briller på!

2) Minari – En kær, koreansk perle

Åh, der kommer så mange film ud af Hollywood, og mange af dem er elendige. Der kommer til gengæld meget, meget sjældent dårlige film ud af det amerikanske filmselskab A24.

Selskabet står bag kæmpesucceser som ’Moonlight’ ’Lady Bird’ og ’Ex Machina’ og svinger rent genremæssigt fra mørkere film som ’Uncut Gems’, ’Midsommar’ og ’The Lighthouse’ til fantastisk smukke film som ’The Last Black Man in San Francisco’ og ’Waves’. Omend alle førnævnte film adskiller sig på mange måder, så går visse ting bare igen i produktionerne. En A24-film er altid båret af stemning, smukke billeder og sublimt skuespil!

Derfor glæder jeg mig meget til A24-filmen ’Minari’, der har planlagt premiere i april næste år. Det er endnu ikke meget, man kan læse sig til om filmen på nettet, men IMDB afslører dog, at ’Minari’ er en sart og smuk fortælling om en koreansk familie, der flytter langt ud på landet i USA.

Det lyder som om, at A24 her gør det, de er allerbedst til, og efter at Bong Joon Ho sidste år brillerede med Oscar-vinderen ’Parasite’, er der vist ingen, der længere er i tvivl om, at rigtig gode film kommer fra Sydkorea.

1) The French Dispatch – Wes Andersons stjernespækkede kærlighedsbrev

Jeg kan forestille mig, at jeg ikke er alene om den her! Wes Anderson er tilbage med en film, der beskrives som et komedie-drama og ”et kærlighedsbrev til journalister”. Hvad dette præcist skal betyde, ved jeg ikke, men jeg glæder mig!

Den mange gange Oscar-nominerede instruktør står blandt andet bag film som ’The Grand Budapest Hotel’, ’Moonrise Kingdom’ og ’Life Aquatic’ og med sin krøllede og atypiske tankegang ved man på mest forunderlige vis aldrig, hvad man kan forvente! Til gengæld får man et cast, der gør ’Ocean 11’ til skamme.

Under optagelserne til ’The French Dispatch’ må Hollywoods gader have ligget øde hen, for halvdelen af byens mest prominente indbyggere har haft travlt med at filme i Frankrig.

På rollelisten finder vi det evigt skønne makkerpar Timothée Chalamet og Saoirse Ronan og en af Andersons mangeårige favoritter Bill Murray. Dertil kommer Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Léa Seydiux, Edward Norton, Willem Dafoe, Christoph Waltz, Frances McDormand, Owen Wilson og Elisabeth Moss. Det lyder her, som om jeg har remset samtlige karakterer (hoved-, biroller og statister) op, men jeg overdriver ikke, når jeg skriver, at listen fortsætter i det uendelige.

Det er selvfølgelig farligt at lade sig rive med af rene A-liste-navne, men jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at noget mindre end helt fantastisk kan komme ud af dygtige skuespillere og kompetent en instruktør!