Alle kan blive YouTuber

Copyright: YouTube (Anita Kordrostamy)

Er du træt af at se en masse videoer om almindelige menneskers liv, som får millioner views, selvom de måske handler om noget helt ligegyldigt? Og ville du ønske, du havde midlerne til at kunne gøre det samme – men bedre? Velkommen i klubben.

Nej, du har ikke lige læst introen til en dårlig salgstale for en vejledning til, hvordan man kan blive populær på nettet (men hvis du finder en, then hit me up). Pointen med den her artikel er at vise, hvor nemt det rent faktisk er at lave YouTube-videoer. Så hvorfor ikke bruge din nye fritid (må man gerne takke Corona, eller er det for tidligt?) på at lave interessante og sjove videoer om hvilket som helst emne på verdens mest sete og gratis streamingtjeneste?

Det har jeg i hvert fald gjort, og jeg har så fundet ud af, at det slet ikke var så farligt, som jeg først havde troet. Min YouTube-kanal er godt nok stadig work in progress, men jeg vil gerne dele, hvad jeg indtil videre har lært om YouTube og dét at være YouTuber.

Det her er i bund og grund bare en opfordring til, at du smider din frygt for mobning og offentlig pinlighed væk (#nemt), og kaster dig ud i at lave alle de videoer, du måske har drømt om at lave. Og nej, selvfølgelig er det ikke en måde for mig at lave skamløs reklame for min egen YouTube-kanal – du kan slet ikke finde mig derinde, hvis du søger på Anita Kordrostamy… get the hint?

Mig og YouTube er gamle homies
Jeg har set en masse forskellige YouTube-videoer; alt fra det gode til det dårlige. Mange gange sidder jeg bare tilbage med en følelse af ”Hvad har jeg lige set, og hvorfor kan de tjene penge på det”.

Men nu, hvor jeg er blevet bedre til at vælge og vrage mellem kanalerne derinde, er det at se videoer på YouTube blevet en af mine yndlingsaktiviteter. Og som den heldige banan du er, så skal mine kolleger her på Nosferatu nok give dig en masse anbefalinger til de bedste YouTube-videoer i de næste artikler i den her artikelserie, så du kan spare den tid, jeg har spildt.

Kedsomhed og karantæne går hånd i hånd
Når du læser det her, så regner jeg stærkt med at du, ligesom mig, sidder derhjemme og keder dig helt vildt. Det vigtigste her er selvfølgelig, at du ved at blive hjemme er med til at passe på samfundet, og dine medmennesker og alt det der, men det betyder også, at du har tid.

Tid, som du kan bruge på at se Netflix , klippe dit hår, bage surdejsbrød, tage en trøje på mens du står på hænder og alle de andre ting, du har set på Instagram. Du kunne også bruge lidt af tiden på at filme og klippe dine egne videoer. Er du overvældet nu? Det var jeg også.

Jeg ved en del om hudpleje. Jeg elsker at se andre mennesker stå og gnubbe sig selv i ansigtet og snakke om, hvordan den ene creme er bedre end den anden, og efter et par uger i karantæne fik jeg en åbenbaring. Alle de videoer, jeg har set, har gjort, at jeg ved en ting eller to om ansigtspleje, og det vil jeg gerne dele med verden. Jeg syntes, at der manglede en mere relaterbar kanal om hudpleje (det er ikke alle, der har råd til guldbelagte frysekugler til under øjnene), så jeg valgte at lave en selv.

Klipperum bestående af toiletpapir og iMovie
Jeg har en mobil med et kamera, en masse toiletpapir (det findes stadig, don’t worry) til at stable og bruge som stativ, og jeg har en computer, der tilfældigvis har et allerede installeret gratis klippeprogram (shoutout til iMovie, der findes på Apples produkter).

Jeg ved så godt nok ikke, hvordan man bruger det program, men hey, jeg kunne godt bruge en pause fra at overveje, om jeg skal afblege mit hår (overvejer det stadig). Og vupti-snupti, så var der pludselig endnu en YouTube-kanal omkring ansigtspleje.

Jeg opdagede ret hurtigt, at det faktisk ikke er særlig svært at klippe en video – specielt når man også finder ud af, at man har en indre narcissist, som ikke har noget imod at kigge på sig selv det antal gange, der er nødvendigt for at klippe en video. Og ja, det er ikke alle computere, der har et gratis klippeprogram tilgængeligt, men man kan nok godt finde et alternativ, så det kan ikke bruges som en undskyldning.

Når det så er fikset, er den næste bekymring nok, om du overhovedet kommer til at få nogle views. Jeg havde da også den drøm, hvor mine favoritter indenfor hudpleje ser mine videoer og med det samme giver mig en kontrakt og sender alle deres produkter til mig, men jeg må dog indrømme, at jeg ikke er der helt endnu.

I stedet har jeg det sjovt med at lave videoerne og dele dem med mine venner, som synes, jeg er ret sej for overhovedet at have gjort det i første omgang (spørg dem, det synes de virkelig, jeg lyver ikke).

Så kast dig ud i det! Lav en video om al det surdejsbrød, du bager og brænder på; en video, hvor du snakker om, hvorfor Iron Man er så meget bedre end Batman (ja, jeg sagde det, fight me); du kan endda lave en video, hvor du presser dine hudorme ud, hvis det er sådan noget, du kan lide (men ærligt, please lad være).

Verden er din østers! Også selvom du skal sidde indenfor. Internettet er et forholdsvist stort sted; der er i hvert fald plads nok til endnu en YouTuber.

Dette er den første i Nosferatus artikelserie om YouTube. I de næste kan du blandt andet læse om madlavningsprogrammet ’Bon Appetit’ og det væld af fede videoessays, der findes om film på verdens mest streamede medie.