At infiltrere fjendens lejr uden at få hakket øjnene ud

Dag 7 på CPH PIX bød på et kinesisk actionbrag i 3D  som leverede delvist, men ikke helt når det kom til historien.

Jeg fik udleveret 3D-brillerne, og gik ind i den efter sigende største Dolby Atmos-biograf i hele verden. Række 18? Derovre. Jeg satte mig og nød det gode læn i sædet. Jeg sad egentlig fint med hensyn til afstand til skærmen, men jeg var lidt bekymret for, om jeg sad for langt ude i siden til at få den fulde 3D-oplevelse.

Der var dog ingen grund til bekymring. For det meste var 3D-effekterne fine nok. Jeg forstår dog stadig ikke hvorfor filmindustrien insisterer på at lave film i 3D. Uanset hvor godt det kan se ud, giver det mig ikke noget at opleve en film i 3D. Det er lidt som om, at en film i 2D er mere filmisk. Jeg har altid svært ved at leve mig ind i en film, der er lavet i 3D.

Det fungerede som sagt nogenlunde i det kinesiske actionbrag ’The Taking of Tiger Mountain’ instrueret af Hark Tsui. Filmen foregår i 1946 og handler om forskellige banders kamp om bjerget i titlen.

Taking of Tiger Mountain gun 1000x520

Hæren sender en mand op i bjergene for at infiltrere den største bandeleders fæstning, og dermed planlægge et angreb. Lord Hawk, som bandelederen kaldes, er selvfølgelig en skurk af den værste skuffe. Hans falk hakker øjnene ud på hans fanger, når han beordrer det, og han lever generelt op til de grusomme ting en skurk skal. Der er dog en meget let tone over hele filmen, som ikke altid fungerer. Derfor ender Lord Hawk til tider med at virke mere fjollet end frygtindgydende.

Grunden til at ’The Taking of Tiger Mountain’ kan anbefales er selvfølgelig actionscenerne. Der er ikke uafbrudt gang i den, da der bliver snakket en del om ligegyldige planer og intriger, men når actionsekvenserne får lov til at styre showet, bliver der ikke sparet på noget. Problemet er bare at der måske sker lidt for meget. Det er overvældende, og når filmen er 140 minutter lang, begynder det hele at trække ud til sidst.

Filmen bliver ikke vist flere gange på CPH PIX.