’Batman: Hush’ er en stilfærdig stjerneparade af ikoniske skurke

Copyright: Warner Bros. Entertainment

Gothams beskytter står over for den mystiske nye skurk Hush, men på vejen til det sidste opgør får vi mødt Batman-skurkenes Greatest Hits.

En større sammensværgelse orkestreret af den mystiske Hush betyder, at Batman skal arbejde på højtryk, når skurke som Bane, Scarecrow og selvfølgelig Jokeren dukker op. Den kappeklædte selvtægtsmands detektivegenskaber glemmes ikke, men det er primært hans evner inde for kampsport, der bruges, når skurk efter skurk smides efter ham. Der er et godt mysterium, dog med en smule undervældende forløsning.

En reformeret Catwoman viser sig og straks starter et firkantsdrama mellem flagermusen og deres to alteregoer. Deres nye partnerskab sættes på en prøve af Hush, som tilsyneladende hjælper adskillige af Gothams velkendte banditter som led i et personligt hævntogt mod Batman, men også manden bag masken, Bruce Wayne.

Skurkenes stoleleg
Dette nye animerede eventyr om den sorte ridder indskriver sig i en lang række animationsfilm fra DC, som strækker sig over mere end 30 styks helt tilbage til 2007. De foregår alle i samme univers, men man kan sagtens nyde dem uden at have set nogle andre. Dog skal man være godt inde i sine Batman-skurke for at kunne følge med, for når ’Batman: Hush’ går i gang med sit omfattende skurkegalleri, er der ingen kære mor (eller far) til at hjælpe dig.

Når man klemmer omkring ti ikoniske skurke ind på lige over 80 minutter, kunne man godt frygte, historien ville føles forhastet. Tværtimod formår filmen at fordele slynglerne perfekt igennem handlingen, og der er endda tid til et pitstop i Metropolis, hvor Superman og Lex Luthor får besøg af den mørkklædte hævner. Alle disse karakterer og kampscener gives den tid, der skal til, men plottet bevæger sig hurtigt videre.

Stemmer i mørket
Med et så imponerende karaktergalleri skal der også en god håndfuld skuespillere til. Desværre er ingen af de helt store navne med, især savnes Mark Hamill og Kevin Conroy som henholdsvis Joker og Batman fra ’Batman: The Animated Series’. Jason O’Mara gør det fint nok som både Bruce Wayne og Batman, som han også har stemmelagt adskillige gange før (bl.a. ’Justice League: War’ og ’Son of Batman’). Resten af castet gør sig ligeså ikke-bemærket.

Den eneste undtagelse er Jason Spisaks Joker, som ikke helt overbeviser som Batmans modstykke. Dette kan også skyldes manuskriptets overkompenserende mængde af jokes, han skal nå at fyre af i den relative korte tid, han er på skærmen.

Ofte bliver dialogscenerne lidt stive, fordi der efterlades akavede pauser mellem hver replik, som sandsynligvis er resultatet af, at skuespillerne optog deres replikker separat. Der er dog stadig plads til et par lavmælte grin, når Alfred eller Nightwing kommer med spydige kommentarer.

Ssshh
’Batman: Hush’ leverer gode kampscener og et overraskende sammenhængende plot, når man tager antallet af skurke i betragtning. Den udmærker sig ikke synderligt i mængden af produktioner om den bevingede superhelt, men står alligevel tilbage som én af de mere solide Batman-fortællinger. Som altid er Batmans regler uforenelige med Bruce Waynes ønsker, hvilket fører plottet i en fuld cirkel tilbage til start, men det kan også være rart, at det ikke altid er verdens undergang, der skal undgås.

’Batman: Hush’ kan købes på Blu-Ray siden 24/10 2019.