Biernes hemmelige liv Premiere 17/4 i Grand og Empire

Biernes hemmelige liv, Foto courtesy: Twentieth Century Fox

The secret life of bees udspiller sig i 1964, et forandringens år i Amerikas forenede stater, ligesom 2009 er det, hvor Borgerrettighedsloven, en lov der forbyder racediskrimination, underskrives af præsident Lyndon B. Johnson og der samtidig giver afroamerikanere stemmeret.

Lily, filmens hovedperson, spillet af den 15-årige Dakota Fanning, bor alene med sin følelsesmæssige afstumpede far som straffer hende ved at lade hende knæle på gryn, en indtil ny ukendt torturform, når han mener hun har været uartig.

Lilys skæbne har gjort, at hun som 4-årig skød sin mor ved et uheld, og der foreligger megen mystik omkring denne kvinde, som efterlod Lily som spæd, da hun ikke længere kunne holde sit ægteskab ud. Spørgsmålet omkring, hvorfor hun efterlod Lily, og hvor hun tog hen, rumsterer i Lilys hovedet, og fortællingen om sin mor, er det eneste hun ønsker sig i fødselsdagsgave. Men faderen, som tilsyneladende ikke kan tåle synet af sin datter idet hun minder ham om kvinden som forlod ham, er lukket som en østers.

I stedet fejrer Lily sin fødselsdag med Rosaleen, den sorte barnepige spillet af Jennifer Hudson, som synes at være Lilys eneste holdepunkt i hverdagen og med hvem hun stikker af den dag Rosaleen får bank for at ville registrere sin nyvundne stemmeret. Destinationen er Tiburon, South Carolina. Det eneste sted Lily med sikkerhed ved, at hendes mor har opholdt sig og med moderens billede og ikonet af en sort madonna, drager hun ud for at søge sandheden om sin barndom.

Lily og Rosaleen ankommer til familien Boatwrights hus. Et hus som er pink og giver en lyst til at danse flamenco og som bebos af et fantastisk søskendetrekløver: May, June og August, spillet af henholdsvis Sophie Okonedo, Alicia Keys og Queen Latifah. De tre tager Lily og Rosaleen til sig og August lærer Lily op i bi-etik (send the bees some love. Everything wants to be loved). Hun lærer at bierne kræver kærlighed, ligesom ethvert andet væsen i denne verden, og dette er et af filmens hovedtemaer. Kærligheden imellem mennesker, som er det smukkeste som findes når den udøves, kærligheden som en af verdens få gratis glæder, som tit bare ikke værdsættes nok, måske fordi den er gratis!

Filmens andet hovedtema er racekampen, kampen for at blive anerkendt som menneske, selvom man ikke er hvid, og The secret life of bees handler om at tro på noget som er større end en selv, i håbet om at verden kan ændre sig.

The secret life of bees er en fortælling om at søge sandheden, at frygte den og endelig om hvad man nu skal gøre med denne sandhed når man endelig finder den. Det er samtidig også en film om kærlighed, racekamp og stærke kvinder, og den efterlader en med ønsket om, at alle måtte få opbakning fra så stærk og kærlig en familie som The Boatwright-sisters.

Filmen leder ens tanker hen imod Farven Lilla, men er dog ikke så dramatisk som denne.

Send mere kærlighed ud i atmosfæren!!