Biler 3

(Foto: Walt Disney)

Pixars mest populære legetøj er tilbage på racerbanen og kører for fuld fart for at sikre tallet på bundlinjen. Denne gang har man dog skruet gevaldigt op for charmen i det ellers barnlige univers.

Med høje motorlyde, glimtende farver og replikker skåret ud i små hapsere til de mindste er der ingen tvivl om hvilken legende, der er tilbage. Både på racerbanen og det store lærred er Lynet McQueen er stadig i fuld gang til trods for den tarvelige toer. En ny generation af racerbiler har indtaget pointtavlen med den moderne Jackson Storm, der har udstyret, men ikke charmen kørende for sig.

Fra Kølerkildekøbing til Silicon Valley
Efter en grum Niki Lauda-agtig ulykke mister McQueen modet for en stund. Det er dog kun indtil han får muligheden for at lege med på det nyeste træningsudstyr og en personlig træner ved navn Cruz. Missionen er at hjælpe legenden McQueen tilbage på topplaceringer. Som den vakse læser måske har gættet, sker dette ikke uden store udfordringer, kreative idéer og nye bekendtskaber.

Starstruck fitness-freak
De fleste kender typen. Dem der vejer alt, de indtager, deler hvor mange burpees de tager og bruger en lørdag aften derhjemme med helse-te. En ihærdig og sprudlende fitnessfanatiker har indtaget animationsverdenen. Den gule træner Cruz Raminez står i spidsen for genoptræningen af hendes store idol; Lynet McQueen. Selvom Cruz ved første møde er en lettere belastende karikatur, vinder hun hurtigt en masse charmepoint med hendes ikke overdrevne men helt perfekte energi. Særligt da det afsløres, at Cruz største drøm i virkeligheden er at blive racerbil, opstår der klassisk Pixar-magi.

Pixar-girlpower
Cruz’ tanker og følelser omkring hende selv og sine evner vækker enorm genklang i den virkelige verden. Cruz har tidligt fået at vide, at hun aldrig blev racerbil og har ladet sig kue af andres manglende tro på hende i stedet for at vise dem det modsatte. Den manglende tro på egne evner i ellers stærke kvinder popper ofte op, hvis man tør grave lidt. Det tør Pixar heldigvis og får bevist, at der ikke er nogen grund til at lade sig kue – særligt ikke hvis man er stærk, ung kvinde. McQueens drengede selvtillid hjælper Cruz på rette spor, da han siger: “Jeg troede aldrig, at jeg ikke kunne.”

Sikkert og flot i mål
’Biler 3’ bliver med den nye karakter Cruz en vanvittigt charmerende dannelsesrejse med besøg hos både djævleræs-typer, der fræser rundt i mudder på landet og gamle legender, der holder til på den lokale. Pixar rammer endnu engang hovedet på sømmet og leverer med ’Biler 3’  noget til alle generationer. De virkeligt flotte animationer og medrivende lydbilleder kommer ikke som nogen overraskelse og med det hele strikket sammen til et ternet flag, kommer Pixar endnu engang over målstregen som de første og bedste.