Broken City

Mere politik, mindre gangster, men bare slet ikke i nærheden af sit forbillede: The Departed. Løgn og intriger på for høje niveauer i den nye krimithriller med Mark Wahlberg og Russell Crowe.

Syv år er gået siden Billy Taggart (Mark Wahlberg) likviderede en voldtægtsforbryder og drabsmand. Han fik befolkningens applaus, men måtte fratræde sin stilling i politiet. Afskedigelsen førte til, at Billy nu agerer privatdetektiv, og helterollen bragte ham sammen med voldtægtsofferets søster, Natalie (Natalie Martinez). Eftersom detektivbureauets pengekasse er tom, modtages tilbuddet med kyshånd, da New Yorks borgmester Hostetler (Russell Crowe) ringer til Taggart for at få opklaret, hvem hans kone har en affære med.

Taggart finder ud af, at borgmesterfruen Cathleen (Catherine Zeta-Jones), ses med borgmesterens modkandidats pressechef. Cathleen forsøger at købe billederne af Taggart og forklarer ham, at det ikke er som det ser ud, men Taggart betragter sagen som afsluttet. Kort efter myrdes presserådgiveren, og Taggart befinder sig på et splitsekund midt i intrigernes epicenter.

Ulovligt har borgmester Hostetler nemlig indgået en byggeaftale i det kvarter hvor hele historien begyndte: I det kvarter, hvor Taggart syv år inden likviderede kærestens voldtægtsforbryder. Da Taggart vil yde retfærdighed overfor New Yorks borgere, kommer et fældende bevis på bordet, og han må gøre op med sig selv, om byens ve og vel eller hans egen fremtid er dét, der vejer tungest.

Instruktør Allen Hughes har med Broken City lavet et prætentiøst forsøg på en højspændt politisk thriller om magt, korruption og retfærdighed. Russel Crowe giver den ubemærket som New Yorks modbydelige borgmester Hostetler, og der er da heller ingen ting at sige om Cathering Zeta-Jones’ præstation.
Er man til den hårdtslående udgave af Mark Wahlberg, vil derimod ikke gå forgæves, idet rollen som Billy Taggart læner sig op ad de brutale præstationer han leverede i We Own the NIght (2007) og Shooter (2007).

Broken City leverer intet nyt til genren – den er, meget firkantet sagt, en gammel historie med nye skuespillere. At borgmesteren er korrupt og har en klemme på Gud og hver mand er en gammel traver. Det samme er valget mellem byens fremtid eller ens egen. Skal sandheden for en dag, eller skal man fortsætte som man hele tiden har gjort?

Broken City forsøger at favne for bredt, og det er her, filmen knækker. En ødelagt by, borgernes forhold til politikerne der skal genskabes, korrupte politimænd og en privatdetektiv der slår sig på flasken igen, er for meget af det kendte. Hvis man vil se en god krimithriller anbefales Martin Scorseses The Departed (2006). Deri er Wahlberg også bedre, og ingen er for fine til selv at gøre the dirty work.

http://www.nosferadio.dk/wp-content/uploads/2011/10/3stjerner.jpg