Buster Festival 18/9 2009

Så er Buster Festivalen skudt i gang og jeg er taget ud i mylderet af unge hormonfyldte mennesker for at se lidt film og snuse til hvad der ellers foregår på festivalen.

Jeg starter morgenen med en tur i Grand Teatret hvor de viser den australske film Beautiful. I Grand Teatret møder jeg min kollega Nicolai som ligefrem har fået filmen anbefalet. Så der sidder vi så i et bølgende hav af teenagere hvis lærer forgæves forsøger at tysse på dem. Det er en ny oplevelse for mig, som sjældent går ind og se film der har så ungt et publikum og normalt ville synes at raslen af slikposer og snakken i hjørnerne er irriterende, men her er det præmisserne og det må jeg jo så acceptere. Det bliver næsten helt hyggeligt til sidst at høre de unges kommentarer.

Beautiful handler om kåde teenage lyster og en blond femme fatale der på noir-mæssig vis indfletter den yngre nabosøn i et urban-legend-morddrama. Ganske interesant scenarie, der leder tankerne hen på Virgin Suicides, Paranoid Park samt Donnie Darko både stil- og stemningsmæssigt.

Filmen vises i Palads mandag 21/8 kl.12:30 samt i Falkoner onsdag 23/9 kl.12:00