Coronablues? Få dit wholesome YouTube fix her!

Er du også ved at være godt træt af at sidde i en endeløs jagt på den perfekte netflix-film? Så giver jeg her tre YouTube anbefalinger, der kan løfte humøret. 

Når du læser ”wholesome” tænker du måske straks på søde katte-videoer, en soldat, der genforenes med sin familie eller måske Bob Ross paint-alongs. Det er her, jeg vil træde ind og præsentere dig for noget mindre kendt content, jeg mener kan have samme wholesome-værdi. Jeg søger efter glæde og underholdende (som i ”haha”)-content, hvor jeg måske kan glemme frustrationer og deprimerende corona-tanker for et kort øjeblik.

Så står du og har brug for noget content, der er rart at se på, noget, der ligefrem er wholesome? Jeg har her fundet tre af mine favorit-kanaler, som jeg bliver draget mod, når jeg har brug for at se noget, der ikke kræver så meget af mig.

Vine Compilations
Okay, okay… det er helt sikkert ikke noget nyt for de fleste. Mange kender nok TikToks forfader, Vine. Det betyder dog ikke, at den nu afdøde amerikanske app er gået i glemmebogen. De små 5 sekunders videoer kan jo bare et eller andet, der kan lette stemningen. Det er faktisk helt utroligt, at de korte videoer kan formidle en joke, der kan få mig til at græde af grin.

Derfor kan det være en befrielse at sætte en times lang vine-compilation på. Og fordi jeg kan huske Vine i dets storhedstid (RIP), så citerer jeg det som stadig relevant popkultursreferance.

Med YouTubes dejlige store kartotek, så har jeg muligheden for at se mine yndlingsvines igen og igen. Og ja tak til vine-compilation-titler der giver mig mere lyst til at trykke. Interesseret i ”vines that toast my buns”? Ja. Tak.

Vines that toast my buns

Idk about sleep! It’s summertime! (1 hour vine compilation)

 

CatCreature
Jeg kan faktisk ikke huske, hvordan jeg stødte på Annabelles YouYube-kanal. Det har nok været en anmeldelse af et makeupmærke. Og før du tænker ”Åh nej, ikke en beauty-youtuber!”, så vil jeg stoppe dig der og bede dig læse videre (og det er heller ikke fordi der er noget galt med beauty-youtubere. De er alle sammen badass).

Annabelle er illustrator og tekstildesigner, men er ikke som sådan en youtuber, man kan sætte i bås. Hendes videoer, er en god blanding af vlogs fra hendes private liv og øjeblikke hvor hun fortæller om sine nuværende yndlingsting. Annabelle har en evne til at lave visuelle dagbogsindlæg, der er straight-up hyggelige og små kunstværker i sig selv.

Hendes åbne sprog, kreationer og varme sind er grunden til, at jeg vender tilbage gang på gang. Det er hyggeligt og inspirerende, og jeg får altid lyst til at finde min bullet-journal frem for at klippe-og-klistre, ligesom hun gør.

-what I’ve enjoyed reading, watching, listening to, etc –

*~a chill weekend: drawing hw, chores, family time~*

 

Amoeba
Hvis du har en interesse for musik og det Los Angeles-ske miljø, så kender du måske til Amoeba. Og hvis ikke, så kan jeg fortælle at det er verdens største uafhængige musikbutik. (Som desværre også er ramt af coronakrisen, og dermed må flytte fra deres historiske lokaler.)

Amoeba har måske ikke opfundet den dybe tallerken, men de har taget et kendt blogger-fænomen til sig; konceptet om at vise hvad der er i din taske.

Butikken er så hyppigt besøgt af de lokale musikere, komponister og filmfolk, at de inviterer dem til at vise ”What’s in my bag”.

Måske er det kun mig, men jeg bliver vildt inspireret af at se, hvad folk finder inspirerende. Og især de mennesker, jeg ser op til. Jeg kan især anbefale at se drag-queen Trixie Mattel og sanger Clairos interview.

Jeg kan mærke deres kærlighed, passion og nysgerrighed om den musik eller film, de udvælger, og det synes jeg er 100% wholesome.

Trixie Mattel – What’s In My Bag?

Clairo – What’s In My Bag?

 

En honorable mention er Bon Appetit, som Nosferatu har skrevet en artikel om. Den kan du kan læse her.