CPH PIXBLOG # 2

The Limits of Control / Jim Jarmusch

Jim Jarmuschs film er som regel let genkendelige i deres udtryk. Meget originale skildringer af skæve personligheder hvor stemning og stil betyder mere end spænding og reel handling. The Limits of Control følger helt denne tråd, men nu har Jarmusch forladt de hjemmevante amerikanske rammer og i stedet kastet sin kærlighed over Spanien, idet at hele filmen foregår i Spanien. Spansk arkitektur, natur og kultur fylder meget i filmen. Det er en mere krævende film i forhold til den mere ligetil Broken Flowers fra 2005, men en utrolig flot film billede mæssigt, nok en af de smukkeste set i det lys. Filmen får ikke dansk premiere, så det er bare med at nå ind og se den på det store lærred, mens man kan.

The Limits of Control kan opleves d. 21/04 12:15 Dagmar

————————————————————————————–

The City Of Life And Death / Lu Chuan

Der er to meget forskellige film på festivalen, der begge omhandler japanernes nedslagtning af 300.000 kinesere i byen Nanking op til 2. Verdenskrig. Det drejer som om den kinesiske film The City Of Life And Death og den tysk/fransk/amerikansk John Rabe. Den interessante er hvordan de to film behandler den forfærdelige historie. Begge film er enige om japanernes skyld, hvilket næsten også må være historisk indiskutabelt, selvom de stædige japanerne stadig ikke har villet indrømme det fulde omfang af katastrofen. TCOLF giver en meget nøgtern skildring af begivenhederne i Nanking. Filmen er skudt i sort og hvid, og der er næsten ikke hovedpersoner i filmen. Billederne er meget flotte og poetiske, hvilket gør det endnu værre at opleve japanernes systematiske nedslagtning af de desarmeret kinesiske soldater og voldtægt af kinesiske piger.

————————————————————————————

Dogtooth / Yorgos Lanthimos

Dogtooth er en ganske forfærdelig film, som er svær at glemme efter at have set den. Et græsk ægtepar har holdt deres nu voksne børn indespærret i deres hus hele deres liv og bildt dem ind, at de vil dø af luftmangel hvis de går ud. Forældrene har skabt børnenes forstyrrende verden, hvor f.eks. katte er verdens farligste dyr og Frank Sinatra er familiens farfar. Det er en meget syg film der er uhyggelig gennemført. Man køber det hele pga. stærke skuespilpræstationer og den nøgtern billedskildring. En meget fortjent Cannes vinder der bør ses.

Dogtooth kan opleves d. 19/4 I Dagmar kl. 14:00

————————————————————————————

Fantastic Mr Fox / Wes Andersson

New Yorkeren Wes Andersson har med Fantastic Mr. Fox kastet sig ud i en dukkefilm. Historien bygger på en historie af Roald Dahl, og det virker til, at filmen følger den rimeligt trofast. Blandingen af Dahls fantasifulde børnehistorier med Anderssons sjove fortællestil fungerer godt. Mange af Anderssons faste skuespiller stab som bla. Jason Schwarzman og Owen Wilson ligger stemme til, så humoren og rammerne er trods dukkerammerne meget lig Anderssons tidligere film. En meget sød lille film man kun kan komme i godt humør af at se.

Fantastic Mr. Fox får danske premiere d. 27/5