CPH PIXBLOG # 3 + INTERVIEW THURE MUNKHOLM

Nosferatu mødtes med Thure Munkholm som har været med til at sammensætte det omfattende program på PIX i år. Thure har skrevet for adskellige fanzines og har været med til at starte den danske side om genrefilm uncut.dk. Han har også været med til at opstarte filmbladet Mifune der sidenhen har fusioneret med Ekko. Lyt til interviewet her:

Første del. Tryk her

Anden del. Tryk her

————————————————————————————-

John Rabe / Jürgen Proknow

John Rabe er den anden film på PIX der omhandler japanernes nedslagtning af 300.000 kinesere i byen Nanking. I modsætning til den poetiske og nøgterne skildring i den kinesiske The City of Life And Death har vi her at gøre med et klassisk krigsdrama med sine helte og skurke. Tyskeren John Rabe er selvfølgelig den store helt der dropper sine egeninteresser og risikere liv og lemmer for at redde så mange kinesere som muligt. Det er Schindlers List hvis man udskifter Tyskland med Kina og Jøderne med kinesere. Filmen er godt skruet sammen og man er med hele vejen.

————————————————————————————-

Chloe / Atom Agoyan

Atom Agoyan var et stort navn inden for art-cinema verdenen i 90’erne og vandt bla guldpalmerne I Cannes I 1997 for The Sweet Hereafter. 00’erne viste sig at være et mere sløvt årti i form af omtale for den Armensk/Canadiske instruktør. Den sidste film vi så til ham herhjemme, var den meget upersonlige Where The Truth Lies med Colin Firth og Kevin Bacon. Chloe er ren Atom Agoyan i sin fineste form. Et lille ensemble af skuespillere udgør filmens helhed. Et succesfuldt par hvor konen er gynækolog og manden Universitetsprofessor spillet af henholdsvis Julian Moore og Liam Neeson. Konen mistænker dog pludselig manden for at være hende utro og et tilfældigt møde med den smukke og mystiske escortpige ‘Chloe’, gør at hun hyrer hende for at teste mandens loyalitet. Der opstår dog et forhold mellem de to kvinder, hvilket sætter den succesfulde gynækologs ellers ‘perfekte’ liv på prøve. Klassisk Agoyan. Det er smukt, mystisk, perverteret og tiltrækkende. Filmen er dog lidt for lang i forhold til den simple historie.

Chloe får dansk premiere men datoen er endnu uvist

————————————————————————————-

Øjnenes Hemmelighed / Juan José Campanella

Øjnenes Hemmelighed fra sidste år var en af de mest sete film overhovedet i Sydarmerika, og vandt en oscar for bedste udenlandske film. Det hele fuldt fortjent. Det er en meget charmerende Argentisk spændingsfilm. Sku man blive udsat for den meget forvirrende trailer der kører i visse københavnske biografer, skal man ikke lade sig tvivle. Øjnenes Hemmelighed er en underholdende, romantisk, uhyggelig, sjov og spændende film. Vi møder de to hovedpersoner Benjamin og Irene i nutiden, som i 70’erne arbejde sammen på dommerkontoret på en forfærdelig mordsag. Sagen blev aldrig fuldt opklaret, og Benjamin har tænkt sig at skrive en bog om den på sine ’ældre’ dage. Vi får optrevlet sagen samtidig med, at vi bliver præsenteret i for den uforløste kærlighed der opstod mellem Benjamin g Iren. En film man godt kan glæde sig til kommer i de danske biografer.

Øjnenes Hemmelighed får dansk premiere d.29/4