Fugl Føniks: CPH:DOX genopstår online

Èn af verdens største dokumentarfilmsfestivaler genopstår online, så du kan se med hjemme fra din corona-isolation.

Den københavnske dokumentarfilmsfestival måtte til stor ærgrelse for filmelskere og ildsjælene bag lukke ned sammen med resten af Danmark.

Heldigvis er festivalen nu genopstået digitalt og står klar med streaming af vigtige, interessante, anderledes og fremfor alt alsidige dokumentarfilm fra hele verden.

Fra onsdag den 18. marts frem mod den 29. vil det altså være muligt at holde karantænefestival hjemme i sofaen via CPH:DOX’s platform, som du kan tilgå her.

Festivalen har ifølge direktør Tine Fischer arbejdet på højtryk for at gøre det muligt for publikum at følge med hjemme fra stuerne.

Hun siger selv i en pressemeddelelse, at etableringen af den digitale platform har været ”tæt på umulig opgave”:

”De sidste fire døgn har vi arbejdet på at sikre en digital platform, der kan køre vores festival. Vi gør vores allerbedste, og vi glæder os til at dele hele programmet med publikum,” fortæller Tine Fischer.

Programmet

Der er 40 af de oprindeligt 220 film på programmet, men som løbende vil blive opdateret med flere af filmene fra det originale program, efterhånden som det bliver muligt.

De vil blive vist i en såkaldt ’virtuel biograf’ med en begrænset kapacitet. Billetprisen ligger på 45 kroner.

CPH:DOX åbner som planlagt med Kenneth Sorentos fremragende ‘Kampen om Grønland’, der varmt og kløgtigt giver adgang til at følge og forstå unge grønlænderes kamp for selvstændighed.

Blandt de øvrige titler er portrætfilmen om mesterinstruktøren Andrey Tarkovsky, instrueret af hans egen søn, og den afdøde islandske komponist Jóhann Jóhannssons smukke posthume scifi-epos ‘Last and First Men’.

14 nye danske dokumentarfilm får også premiere på den digitale festival.

Her kan publikum opleve ‘Lever elsker savner’ og ‘Songs of Repression’, der begge er udtaget til hovedkonkurrencen DOX:AWARD samt ‘En Splittet Familie’ af Mira Jargil og ‘Love Child’ af Eva Mulvad.

Derudover vil der fortsat være 15 af de 160 planlagte live-debatter gratis tilgængeligt hver dag fra 16.00-20.00 med blandt andet whistlebloweren Edward Snowden.

Har du svært ved at finde ud af, hvad du skal se? Brug Nosferatus opdaterede flowchart, og find ud af, hvilke af årets dokumentarfilm, der passer til dig!

TEST DIG SELV: Hvad skal du se til CPH:DOX?