De Satans Chefer 2

Var du én af dem som jublede over hitkomedien ‘De Satans Chefer’ tilbage i 2011? Så vil du måske tage dig selv i at fnise til denne opfølger. Var du derimod i den anden grøft, er der vist desværre ingen chance for, at du vil knuselske ‘De Satans Chefer 2’. 

I denne toer er de forfærdelige chefer ryddet af vejen, men problemerne fortsætter med at rulle ind over de tre venner Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) og Dale (Charlie Day).

De har, siden vi slap dem sidst, besluttet sig for at sige farvel til livet som lønslaver – de vil være deres egne chefer og udleve den amerikanske drøm med egen virksomhed. Deres første opfindelse “The Shower Buddy” bringer dem direkte i studiet hos Good Morning Los Angeles og får hurtigt opmærksomheden fra en udspekuleret investor (Christoph Waltz), som ender med at franarre vennerne både penge og drømme. De tre entreprenører in spe udtænker derfor en skummel plan om at kidnappe investorens søn (Chris Pine) og opkræve løsepenge. Og det går selvfølgelig helt, helt galt…

Når man kigger ned over rollelisten og støder på navne som Kevin Spacey, Christoph Waltz, Jennifer Aniston og Jamie Foxx, er det svært ikke at få høje forventninger. Desto større er skuffelsen derfor også, når det viser sig, at filmen er ligeså håbløs som sin danske titel. Kender man til filmens forløber fra 2011, ved man dog, at den ingen ambitioner har om at være stor filmkunst.

Nick, Kurt og Dale synes ikke at have lært noget som helst af deres tidligere erfaringer, og de fortsætter i et næsten endnu dummere gear end i forrige film. Idiotien er ude af kontrol og så er det svært at abstrahere fra Charlie Days helt absurd skingre stemme, som desværre overskygger og dræber de jokes som optræder i øjeblikket. Når det er sagt, så er filmen heller ikke blottet for små lyspunkter her og der. Som f.eks. når de tre tumpede venner nedfælder deres hemmelige, skumle planer på et whiteboard med en sprittusch, som ikke kan viskes ud.

Til trods for den stjernespækkede rolleliste, samt en utvetydig ambition om let underholdning, falder filmen til jorden. Plathederne har nået nye højder, og konklusionen herfra må desværre være, at ’De Satans Chefer 2’ simpelthen bare ikke er sjov nok.