Det glæder Nosferatu sig til på HBO

Juleferien nærmer sig, men det gør årtiets afslutning også. HBO’s julegaver må først åbnes næste år, så her er Nosferatus top 5 over de serier, vi ser mest frem til. Alle har premiere i foråret:

Betty: Jeg kan sælge dig denne serie med bare tre ord: Kvinder, New York og skateboarding. Er du solgt? Det er jeg. Instruktøren bag ’Betty’ har tidligere lavet ’Skate Kitchen’ om unge kvindelige skatere og vender tilbage til emnet her. Jeg kan kun forestille mig at det bliver cool på en måde en cyklende københavnerpige som mig aldrig kommer til at blive en del af.

Patria: Spansk HBOs seriefortolkning af en populær roman om to barndomsveninder, der bliver splittede, da de kommer til at stå på hver side af konflikten om Baskerlandets selvstændighed. Traileren lover dramatiske scener, hvor blod flyder i gaden og kvinder hulker over lig, men byder også umiddelbart på en nuanceret vinkel på spørgsmålet om terrorisme og forsoning.

Zerozerozero: Serien handler om kokains vej fra laboratoriet til gaden til næserne på klubberne verden over. Gangsteruniverset er ikke et uskrevet blad i serieregi, men måske kan denne vinkel bringe noget nyt til fadet. Er der fare for, at den højspændte fortælling tipper over i melodrama, når seje fyre ikke ser tilbage på eksplosioner, gangsterbossens søn måske selv bliver offer for kriminalitet, og et særlig stort kup sætter hele butikken over styr? Helt sikkert. Men ’Zerozerozero’ ser ud til at være vanedannende alligevel. Premiere i marts.

The Undoing: Hele post-Game of Thrones-spørgsmålet fylder en del i retorikken den kommende sæson. Hvilken serie bliver det næste helt store hit? I den verserende krig om vores opmærksomhed polstrer streamingtjenesterne sig og derfor fremhæver HBO Nordic også, hvordan instruktør Susanne Bier er kommet ”ombord” med ’The Undoing’. Serien har Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollerne. Bier instruerer historien om en tilsyneladende perfekt familie, hvis overflade krakelerer, da manden forsvinder. Forhåbentlig kan Bier bringe overraskende elementer ind i et plot, der umiddelbart lyder lidt ”Gone Girl”-inspireret. Premiere i foråret.

The Outsider: Man kan vist heller ikke komme uden om Stephen King serieficeringen ’The Outsider’ næste år. Men kan instruktør Jason Bateman, der også spiller med, bringe tropen ”lille by rammes af bestialsk mord på en forsvarsløs person, en plaget politimand må løse gåden”? Premiere 13. januar

Honorable mentions
Fornyligt blev det offentliggjort, at HBO første danskproducerede indhold bliver serieudgaven af en roman af Erlend Loe. Serien, der går i produktion i begyndelsen af januar, kommer til at hedde ’Kamikaze’. Men mens vi venter, kan vi allerede i det nye år vende serieblikket mod nordiske egne, for både norske og svenske HBOserier virker som lovende bud på underholdning. Den norske ’Utmark’, der har fået den noget mere intetsigende engelske titel ’Untamed’, bringer americana-vibes til den titulære norske ødemark. Kim Fupz har skrevet manuskript, så der er sort humor for alle pengene og øretæver på højkant.

Den svenske ’Bjørnstad’ virker anderledes realistisk og gribende i skildringen af en et lokalsamfund, hvor loyaliteter bliver sat på prøve, når datteren til den lokaleishockeytræner, der er kommet til byen for at gøre byens team til en succes, udsættes for et overgreb, muligvis begået af stjernespilleren på holdet.

Der er lagt stærkt ud fra HBO, så der er nok at se frem til fremtidens binge sessioner.