Detective Pikachu

Kilde: Kino.dk

En flot og levende familiefilm, der overlever i en ellers fordømt genre.

Film bygget over spil har efterhånden opnået en nærmest forbandet tilstand. Fra de tidligere tragedier som ’Super mario bros’ fra 1993, 00ernes forsøg som ’Resident Evil’-filmene, ’Doom’ og Hitman’. Dog er det ikke en døende trend grundet nye skud på stammen som ’Assassin’s Creed og ’Tomb Raider. Det er nu langt om længe blevet tid til en live action filmatisering af Pokemon. Den klassiske Pokemon historie handler om Pokemontræneren Ash og hans eventyr i de fantastiske væsners verden.  Dog er det ikke Ash Ketchum, vi følger, men Tim Goodman. En ung slipseklædt herre, der selvproklameret ikke har interesse for Pokemon. Da hans far omkommer ved en ulykke, må Tim tage turen til Ryme City for at tjekke dødsboet. Dog finder han noget andet end gamle møbler – nemlig en deerstalker-iklædt Pikachu – og han kan tale med den

 

Kedelig historie – spændende verden

Detektivplottet i ’Pikachu’ er helt klart ikke filmens stærke side, og jeg fandt mig meget mere investeret i den indbydende verden af pelsklumper, blå firearmede muskelbundter og slimklatter. Over alt er der Pokemon – og man tror virkelig på, at de bor i filmens univers. De agerer bartendere, trafikorganisatorer og politimakkere. I den sprudlende neonby, hvis lige jeg sjældent har set i andet end ’Blade Runner’-filmene, er menneskenes liv meget mere interessant end det relativt generiske plot og en lidt ligegyldig skurk. Skurkens motivation giver ikke rigtigt mening men jeg vil gerne tilgive det, da det selvfølgelig hovedsageligt er en børnefilm.

 

Pikachu og hans partner

Justice Smith er udmærket i hovedrollen som Tim. Han leverer ikke en banebrydende præstation, men lykkes med både ekstremt tør komik og melodramatisk tårepers. Det er dog klart Ryan Reynolds Pikachu, der overtager filmen. I virkeligheden virker det dødsdumt at bruge Deadpool som elektrisk hamster, men kontrasten fungerer glimrende. Tag ikke fejl, Reynolds spiller sin Deadpool i Pikachu. Hans jokes er især rettet imod voksenpublikummet, og der bliver f.eks. lavet sjov med numsesex og kokainmisbrug. Dog er Kathryn Newtons karakter, Lucy, akkurat ligeså irriterende, som hun var i både ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ og ’Big Little Lies’

 

Technomon?

Et af filmens bedste elementer er musikken. Det er en virkelig velfungerende blanding. Vigtigst er den klassiske 8-bit musik, man kender fra Nintendo-spillene med sprudlende elektronisk musik og mystiske detektivmelodier. Især i et par scener er lyden ekstremt velfungerende. Navnligt i en undergrunds Pokemon-fight club, hvor Boomblaster Pokemonenen ”Loudred” flipper ud og spiller høj dubstep til en vild actionsekvens. Her føles Ryme City allermest elektrisk.

 

Både for nye og gamle fans

Filmens intertekstuelle referencer vil også appellere til et voksent publikum. Generelt er der mange referencer til noirgenren, navnlig Pikachus overdrevne kaffeindtag og mysterielyst. Dog var det, der ramte mig mest, da den falske noir film fra klassikeren ’Alene Hjemme’ dukker op med den klassiske replik ”Keep the change you filthy animal”.

Detective Pikachu er lidt en blandet fornøjelse, men når den er god, er den bare virkelig god. Jeg var underholdt, og det var et glædeligt gensyn med de små væsner, jeg har brugt så mange af mine tidlige år med. En elektrisk filmoplevelse for hele familien.